זה לא כל כך נעים לראות גן סגור. קיץ 2016 מורה נבוכים למקומות הפתוחים בפריז ETE 2016

יש לי גלידה הכי טובה UNE GLACE A PARIS (צילום: שרון היינריך)
"איך היה בחופשה" אני שואלת את ניקולא, המוכר החביב מחנות השוקולד של פטריק רוז'ה. "היה מעולה, קום-איל-פו" הוא עונה בחיוך ומפשיל את שרוול המקטורן השחור שלו. "חזרתי ברונזה" הוא מחייך בסיפוק, ומראה לי את הצבע השחום עליו עבד במהלך כל החופשה. חלק ממדד איכות החופשה הוא רמת השיזוף, כאילו מעין קבלה על כך שהחופשה הייתה מוצלחת. השיחות במהלך חודשים יולי - אוגוסט בפריז סובבות בעיקר סביב חופשות הקיץ המפורסמות של הצרפתים, הוואקאנס. כמעט כל פריזאי יוצא לכמה שבועות של רגיעה מחוץ לעיר, בדגש על אזורים קרובים לחוף. דרום צרפת, חופי האוקיינוס וגם תל אביב. כך יוצא שהחל מיום הבסטיליה החל ב 14.7, מתרוקנת העיר מתושביה ומתמלאת בתיירים שלא תמיד מודעים לכך שחלק גדול מהעסקים בעיר נסגרים.

שיא החופשות הוא בחודש אוגוסט, ישנם בעלי העסקים היוצאים לחודש שלם של חופש והחנויות שלהם סגורות למשך אותה התקופה. כן כן, קשה לנו להבין כיצד יכול להיות שבעל עסק מפסיד חודש של הכנסה, אבל בשביל הפריזאי הרגע הזה של נעילת הבוטיק הוא אחד הרגעים החשובים בשנה. יש אנשים הנוהגים לנסוע בכל שנה לאותו יעד לבית הנופש שלהם, או לבית שכור, הם מעתיקים את חייהם לאותו המקום ופשוט מתנתקים באופן מוחלט מהשגרה המלחיצה.

הפריזאים ממלאים את החופים, ביאריץ (צילום: שרון היינריך)
ומכיוון שאוגוסט הוא החודש בו כולנו נמצאים בחופשות, הרי שנוצר פער בין העובדה כי העיר מלאה בתיירים לבין המצאותם של חלק גדול מנותני השרותים בחופשות. זה נשמע אולי מוזר, אבל במציאות זה ממש כך. חלק גדול מאוד מהחנויות הפרטיות סגור, מסעדות נסגרות, שווקי האוכל מתרוקנים מרוכלים וצריך לדעת היכן ניתן להשיג מה, במיוחד בתחום הקולינרי. חשוב לציין שהמונומנטים התיירותיים של העיר נשארים פתוחים, כך שאם אתם מגיעים לביקור ראשון בעיר והמטרה שלכם היא לעבור באתרים המרכזיים, הרי שככל הנראה לא תרגישו שינוי, עם זאת יתכן שאחרי הבגט שלכם תצטרכו לרדוף :-)

אז הנה כמה המלצות על מקומות שימתיקו לכם את החופשה הפריזאית גם במהלך חודש אוגוסט:

פייר ארמה PIERRE HERME
השף פטיסייר הטוב בעולם לשנת 2016 יחכה לכם גם במהלך חודש אוגוסט. הבוטיק של ארמה ברחוב בונפרט נחשב לאחד ממקומות העליה לרגל לחובבי תחום המתוקים. גאון הפטיסרי הזה מתנהל כמו מעצב אופנה ודואג לקבל את לקוחותיו עם שתי קולקציות המעטרות את ויטרינת הקינוחים שלו. הבסיסית, נמצאת בבוטיק לאורך כל השנה. היא אינה תלוית זמן וחומרי הגלם בהם נעשה שימוש ליצירתה אינם עונתיים.

גלידות ומיס גלה גלה של ארמה (צילום: שרון היינריך)
במקביל לקולקציה הקבועה, דואג ארמה ליצור עניין בקרב באי החנות ומייצר בכל חודשיים-שלושה קולקציה בשם "פטיש" (FETISH). ה"פטיש" נמצאת בויטרינה לזמן קצר והיא מאופיינת או על ידי כמה חומרי גלם אותם ניתן למצוא בכל קינוחי הקולקציה (למשל, קולקציית האיספהאן המפורסמת שבה קינוחים עם ליצ'י ורדים ופטל), או על ידי בחירת קינוח אחד אותו מייצר ארמה במגוון טעמים (למשל קולקציה של טארטים במגוון של מילויים).

לכבוד הקיץ בחר ארמה בקולקציית "פטיש" גלידות וסורבה. בין טעמי הגלידות שתוכלו לנסות אצל ארמה תמצאו את הפיסטוק והתות, ליצ'י ורדים ופטל, שוקולד חלב עם פסיפלורה ואננס, וניל עם בזיליקום ועוד. חלק שני של הקולקציה הוא קינוחי הגלידה הנקראים "מיס גלה גלה". מעין מקרון מלבני במילוי של גלידה בטעמים שונים כדוגמת לימון, וניל ובזיליקום ועוד. בנוסף לקולקציית הגלידות, תוכלו לטעום גם מקרונים מיוחדים לקיץ, המיוצרים עם מילוי של גנאש יוגורט קליל בטעמים שונים כמו לימון ירוק, תפוז וליצ'י עם ורדים ופטל.

מקרוני הקיץ של ארמה, מילוי יוגורט קליל (צילום: שרון היינריך)
PIERRE HERME
72 rue Bonaparte
75006 Paris
שעות פתיחה: כל השבוע 10:00-20:00
מטרו: MABILLON או SAINT-SULPICE

פטיסרי החלומות LA PATISSERIE DES REVES
אחת הפטיסרי הקסומות ביותר בפריז היא פטיסרי החלומות, שנוסדה על ידי השף פטיסייר פיליפ קונטצ'יני. הסניף הראשון של המותג נמצא בגדה השמאלית ברחוב BAC המרתק, והוא גם הסניף שפתוח במהלך כל חודש אוגוסט. 

ויטרינת הקינוחים של הפטיסרי מיוחדת מאוד, והיא בנויה מפעמוני זכוכית שבהם מוחזקות העוגות, ממש כמו במוזיאון. בתוך כל פעמון מונח סוג אחר של קינוח, בדרך כלל קינוח אישי ולצידו קינוח משפחתי גדול יותר. אחד הקינוחים המפורסמים ביותר של הפטיסרי הוא הפרי-ברסט, אותו קינוח בצורת גלגל שהוכן לכבוד מירוץ האופניים פריז-ברסט-פריז.

מעוצבת כמו חלום, פטיסרי החלומות (צילום: שרון היינריך)
הקינוח המפורסם עשוי מבסיס של בצק רבוך, מילוי של קרם פרלינה ומחית פרלינה ומכסה של בצק רבוך עם אבקת סוכר, המסמלת את העפר שהיו רוכבי האופניים "טועמים" כשהדרכים עדיין לא היו סלולות. הפרי-ברסט של פטיסרי החלומות הוגדר כטוב ביותר בפריז על ידי עיתון הפיגארו ולכן רבים מגיעים על מנת לטעום אותו. האם הוא באמת הטוב ביותר? על כך אפשר לנהל דיון שלם, אבל הוא אחד הטובים ואם אתם מזדמנים לבוטיק, מומלץ בחום לטעום אותו.

LA PATISSERIE DES REVES
93 rue du Bac
75007 Paris
שעות פתיחה: שלישי עד שבת 09:00-20:00 ראשון 09:00-18:00
מטרו: SEVRES-BABYLONE

יום ראשון בפריז UN DIMANCHE A PARIS
בלב רובע סאן ז'רמן, נמצא אחד הפסאז'ים המעניינים של פריז. ממש כאן נמצא קפה פרוקופ הקיים משנת 1686, בו ישבו הסופרים, הוגי הדעות והמהפכנים. אחד מהם, מארה, קרא באמצעות העיתון בו כתב למהפכה, ולכן יש הטוענים שבמעבר היפה הזה נזרעו זרעי המהפכה הצרפתית.

קינוח הקיץ האהוב עלי לשנת 2016 (צילום: שרון היינריך)
"יום ראשון בפריז", כך בחר פייר קלויזל לקרוא למקום שלו שנמצא ממש מול קפה פרוקופ. הבחירה בשם הזה נבעה מרצונו של קלוזיל לשוות למקום תחושה של חופש, משפחתיות, יום של אוכל והנאה. המתחם הזה, המורכב מבוטיק של שוקולד וקינוחים, אקווריום שבו רואים את מעבדת הפטיסרי בעבודה וכן מסעדה מומלצת מישלן, נחשב לאחת מפינות החמד הקולינריות של הרובע שלא כדאי לפסוח עליהן. אגב, הבוטיק נפתח ממש במקום בו היה בית הדפוס בו הודפס העיתון של מארה.

השף פטיסייר של המקום, ניקולא בשיר, ידוע ביצירתיות שלו ובקינוחים המיוחדים אותם הוא מייצר עם חומרי גלם עונתיים ואיכותיים. בויטרינת הקינוחים של השף תוכלו למצוא מגוון של קינוחים כמו טארט לימון משובח, אקלר קרמל מלוח, קינוחים עם פירות העונה וגם את אחד הקינוחים המעניינים ביותר בקיץ הפריזאי הנוכחי. ה GALET (חלוק נחל). הוא קינוח בצורה של חלוק נחל והוא מורכב מגנאש מוקצף של שוקולד לבן עם כמויות נדיבות מאוד של וניל, שכבה של קרמו קרמל עם וניל ומלח פלור-דה-סל (מלח משובח מהאוקיינוס) ותחתית של קרמבל מפתי-בר המזכיר חול ים. מעל חלוק הנחל מונח חלוק נחל קטן הממולא בפרלינה של אגוזים ושקדים מקורמלים. השילוב של הרעיון, המראה והטעם, הופכים את הקינוח הזה לקינוח הקיץ המיוחד ביותר שטעמתי בעונה זו בפריז.

ומבפנים (צילום: שרון היינריך)

UN DIMANCHE A PARIS
4-8 Cour du Commerce Saint Andre
75006 Paris
שעות פתיחה: ראשון 11:00-19:30, שני 12:00-20:00, שלישי עד שבת 11:00-20:00
מטרו: ODEON


גלידה בפריז  UNE GLACE A PARIS
עמנואל ריו הוא MOF של גלידות, וככזה הרי שהוא נחשב לאחד מייצרני הגלידות הטובים ביותר בצרפת. לפני כשנה פתח ריו ביחד עם שותפו אוליביה מנאר את בוטיק UNE GLACE A PARIS, שהפך לאחד המקומות המעניינים ביותר בתחום הגלידות והקינוחים בפריז. 

בנוסף למגוון טעמי הגלידות והסורבה במקום, הרי שריו אחראי גם על יצירת קינוחי גלידה מרהיבים. הרעיון העומד מאחורי קינוחי הגלידה, הוא לקחת את הקלאסיקות הצרפתיות ולתת להן פרשנות של גלידות וסורבה, כמו גם יצירת קינוחים מקוריים שלא ניתן למצוא בויטרינות הפטיסרי הרגילות.

מון בלאן קפוא (צילום: שרון היינריך)
אחד הקינוחים הטעמים ביותר בחנות הוא המון בלאן, וריאציה של ריו על קינוח הערמונים המפורסם. הוא מורכב מגלידת וניל, קרם ערמונים, מרנג וקולי של קרם ערמונים עם רום. קינוח נוסף אותו ניתן להזמין בעת ישיבה בבוטיק הוא הקינוח בעל השם המוזר, "אומלט נורווגי". מדובר בקינוח העשוי מבסיס של עוגה ספוגה ברום סיינט ג'ימס, מעל הבסיס גלידת וניל מעושן ומעל הכל מרנג עדין. ההגשה של הקינוח הזה היא המייצרת את ההתלהבות ממנו, משום שכאשר מזמינים אותו הוא מונח על השולחן והמלצר מצית אותו באמצעות הצתת הרום שיצק עליו. מדובר באחד הקינוחים הטעימים והמבוקשים ביותר, ולמרות שהוא נראה מאוד פשוט, הרי ששילוב הטעמים של הוניל המעושן עם הרום והמרנג מעולה, כך גם שילובי הטמפרטורות בין הגלידה הקרה למרנג החמים.

UNE GLACE A PARIS
15 rue Saint-Croix de la Bretonnerie
75004 Paris
שעות פתיחה: רביעי עד ראשון 11:30-20:00, בשבת עד 22:00
מטרו: HOTEL DE VILLE

פטריק רוז'ה PATRICK ROGER
השוקולטייר הטוב בצרפת, אולי הטוב בעולם, יחכה לכם במהלך כל חודש אוגוסט בחנות הדרמטית שלו ברובע הלטיני בפריז. טוב, לא ממש הוא, אבל פסלי השוקולד הענקיים שלו והמוכרים האדיבים יהיו שם. רוז'ה שעוטר בתואר ה MOF הוא אמן של שוקולד, כזה שכאשר שאלתי אותו במפגש הראשון שלנו כיצד הגיע לתחום השוקולד, הוא הסביר ברצינות רבה שהשוקולד הגיע אליו.

היהלומים של רוז'ה (צילום: שרון היינריך)
את פסלי הענק המפורסמים מייצר רוז'ה בעיר קטנה בשם סו, ליד פריז. לאחר מכן מציב אותם בחנויות שלו והם מהווים תפאורה מרהיבה לבוטיקי השוקולד. בנוסף לפסלי השוקולד, מהם אי אפשר לנגוס, תוכלו למצוא בחנויות מגוון גדול של בונבוני שוקולד במילויים שונים, כמו גם טראפלס מעולים, קליפות תפוז מצופות בשוקולד וטבלאות שוקולד באריזות פח מהודרות.

אם תשאלו אותי מה לבחור, אין מבחינתי שום התלבטות. ה"רושה" של רוז'ה הוא מבחינתי השוקולד הטוב ביותר הנמכר בחנות. אם אתם אוהבים אגוזים ושקדים מקורמלים, זה השוקולד שמתאים לכם. רושה (בצרפתית סלע) הוא קובייה של קרם פרלינה העשוי אגוזים ושקדים מקורמלים, אותם מגדל רוז'ה בעצמו, כשכל הקסם הזה מצופה בשוקולד מריר או חלב. אם אתם מעדיפים את השוקולד שלכם בטעמים חמצמצים ונטולי אגוזים, נסו את האמאזון. חצי עיגול משוקולד, צבוע בטכניקה ייחודית המשווה לו מראה של גולה מזכוכית, ממולא במילוי של קרמל ולימון ירוק.

בשבילי, הכל (צילום: שרון היינריך)
PATRICK ROGER
108 boulevard Saint-Germain
75006 Paris
שעות פתיחה: כל יום 10:30-19:30
מטרו: ODEON


לורן דובוואה  LAURENT DUBOIS
לורן דובוואה נחשב לאחד הגבנים הטובים ביותר בצרפת, ובשנת 2000 אף זכה בתואר ה MOF, המוענק אחת לארבע שנים לבעלי מלאכת היד הטובים ביותר בתחומם. את החנות הראשונה שלו פתח בשנת 1996 ברובע ה 15. בהמשך פתח את החנות בכיכר מובר ואחרונה נפתחה החנות במארה. מסורת משפחתית היא אחד הדברים החשובים בתרבות הצרפתית, וכמי שסבו וסבתו היו בעלי חנות גבינות ומוצרי חלב, היה זה טבעי שדובוואה יבחר בדרך הגבינות. דובוואה רואה את הבשלת האישיות שלו ממש כמו הבשלה של גבינה, דרושים זמן, סבלנות, התמדה והרבה חלומות. יש חשיבות רבה גם לסיפור המשפחתי ולחוויות הלמידה, בדרך לגיבוש האישיות.


הגבינות הכי טובות בפריז, אם לא בצרפת (צילום: שרון היינריך)
בחנות תוכלו למצוא מגוון רחב של גבינות, המחולקות לגבינות בקר, עזים וכבשים, כמו גם מחלקת קרמרי בה תמצאו גבינות רכות, חמאות מעולות וקרם פרש טרי. כמו בכל דבר, גם בגבינות לכל אחד הטעם שלו, אבל הנה כמה המלצות: לחובבי הבקר מומלצת מאוד גבינת הקונטה משנת 2014 (COMTE), כמו גם גבינת הבופור הארומטית (BEAUFORT). בתחום גבינות העזים, נסו את השארולה (CHAROLAIS) המגיעה כמובן מאזור שארולה שבחבל בורגון. גם הסאנט-מור (SAINT-MAURE) נפלאה ותוכלו למצוא אותה בגרסא רכה או יבשה יותר. אם אתם אוהבים גבינות כבשים, זו עם פטריות הכמהין היא אחת הטובות ביותר שטעמתי. חובבי הברי והקממבר, לא יוותרו על הברי עם התאנים (BRIE AUX FIGUES) ועל הברי עם האגוזים (BRIE AUX NOIX), כמו גם על הקממבר עם פטריות הספ הנהדרות (CAMEMBERT AUX CEPES).

LAURENT DUBOIS
כתובת: החנות ממוקמת ברחבת השוק בכיכר מובר.
שעות פתיחה: שלישי עד שבת 08:00-19:45, ראשון 08:30-13:00 (באוגוסט החנות סגורה ברוב ימי ראשון של החודש)
מטרו: MAUBERT-MUTUALITE

לה גראנד אפיסרי LA GRANDE EPICERIE
אם יש מקום אחד שאני מוכנה לבלות בו כל יום ואף פעם לא ימאס לי, הרי הוא מעדניית הגורמה לה-גרנד-אפיסרי (המעדנייה הגדולה בתרגום פשוט). המעדנייה היא אגף הגורמה של בית הכלבו לה-בון-מרשה, שהוקם בשנת 1852, לפני למעלה מ-160 שנה. הבון מרשה נחשב לבית הכלבו הראשון בעולם (גם אם יש החולקים על הקביעה) והיום ניתן למצוא בו את כל מותגי היוקרה, לואי וויטון, דיור ודומיהם.


אפילו קיר הביצים מעוצב (צילום: שרון היינריך)
ב-1923 הוקמה מחלקת האוכל של הבון מרשה, בה ניתן היה למצוא סוגים שונים של תה משובח ומוצרים משומרים ייחודיים. הגרנד אפיסרי, כלומר מחלקת האוכל, המתפקדת כאגף נפרד של בית הכלבו, הוקמה ב-1978. מאז עבר אגף האוכל שינויים, כשלפני כמה שנים הוא שופץ כליל, וכיום הוא נחשב למעדניית הגורמה הגדולה והנחשבת ביותר בפריז. במעדנייה ארבע מחלקות מרכזיות - מצרכי מזון, תוצרת טרייה (פירות וירקות, גבינות, פירות ים, דגים, בשרים), יינות ואלכוהול, להם מוקדשת קומה שלמה, ואוכל המיוצר במקום. חומרי הגלם נבחרים בקפידה מרחבי תבל, ובמעדנייה (חלק ממחלקת ה"המיוצרים במקום") יש גם פטיסרי משובחת, המציעה מגוון של קינוחים טריים המיוצרים במקום.

הפטיסרי של הגראנד אפיסרי נחשבת לטובה וניתן למצוא בה קינוחים טריים המיוצרים בה בכל יום. גם באגף הבולנז'רי תוכלו להנות ממאפים טריים הנאפים מול עיני הלקוחות ללא הפסקה. אחד החלקים המעניינים של המעדנייה הוא השוק הפנימי המעוצב, המציע מגוון גדול של פירות וירקות מהטובים ביותר שתוכלו למצוא בפריז. ממש בצמוד ל"שוק" נמצאות עמדות של דגים ופירות ים מהטובים שטעמתם, כמו גם גבינות ובשר טרי. 


גם קינוחים (צילום: שרון היינריך)
הגראנד אפיסרי מהווה פתרון נפלא לחודשי הקיץ, שהרי אפשר למצוא בה בעצם את כל המרכיבים הדרושים לארוחה, לפיקניק או להצטיידות בחומרי גלם לקראת המשך נסיעה לטיול בצרפת או להביא לארץ.
*טיפ - כל סוג של אוכל שאתם רוכשים באירופה, מומלץ להכניס למזוודה ולא לתיק היד. בבידוק הבטחוני לא יהססו להשליך לפח כל מה שיוחלט על ידי הבודק כי לא ניתן להעלותו למטוס.

LA GRANDE EPICERIE
38 rue des Sevres  פינת רחוב Bac (144 rue du Bac )
75007 Paris
שעות פתיחה: שני עד שבת 08:30-21:00
מטרו: SEVRES-BABYLONE

פואלין POILANE
את פואלין פגשתי בפעם הראשונה, כשהייתי עדיין תיירת בפריז. בהמלצת חברה הגעתי לחנות קטנה ומיוחדת, אפופה בריחות לחם ומאפים, צבועה בצבעים חומים ומזכירה בולנז'רי של כפר בנורמנדי. לא מדובר במקום מרהיב או מתוחכם, אלא במקום שהפשטות היא הגדולה שלו. בפואלין תוכלו למצוא את הבסיס של הקיום הקולינארי, לחם, וגם מגוון מצומצם של מאפים מלוחים ומתוקים.


טארט התפוחים המפורסם של פואלין (צילום: שרון היינריך)
פואלין הוקמה בשנת 1932 על ידי פייר פואלין, שהגיע לפריז וקבע את מקומה של הבולנז'רי ברחוב שרש מידי. שם, במרתף החנות, הוכנו הלחמים בתנורים מיוחדים והועלו לקומה למעלה. בהמשך, לקח בנו של פייר, ליונל את ניהול החנות לידיו, פתח עוד סניף ברובע ה 15 והחל לקדם את המותג. בשנת 2002, במהלך תאונת טייס קשה, נהרגו ליונל ורעייתו. לאחר התאונה, העסק עבר לניהולה של אפולוניה, בתו של ליונל ומאז הוא הולך ומתפתח לכיוונים שונים, כולל פתיחת נקודות מכירה מחוץ לצרפת.

הלחם המוכר ביותר של הבלונז'רי נקרא בפשטות פואלין, מדובר בלחם מחמצת עגול גדול וכבד, כזה שרואים בסרטים מונח לו על שולחן עץ רחב, ליד נזיד של בשר עם ירקות שורש. את הלחם ניתן לרכוש כיחידה שלמה או בפרוסות, המכירה היא על פי משקל. הרעיון הזה של מכירה בפרוסות, נובע מתוך תרבות של רכישת חומרי גלם טריים. לא מקובל להקפיא לחם וכמובן שלא לזרוק, ולכן כל אחד מתאים לעצמו את הכמות אליה הוא נזקק. במקביל ללחם, נמכרים בפואלין גם עוגיות חמאה מעולות וכמה סוגי מאפים, כשהטוב ביותר הוא טארט התפוחים המפורסם. מדובר באחד מטארטי התפוחים הטוב ביותר בפריז, הוא עשוי בצק מיוחד השומר על פציחות גם לאחר שהוא נאפה עם תפוחים טריים ומעט סוכר.


גם בקטן (צילום: שרון היינריך)
POILANE
8 rue de Cherche-Midi
75006 Paris
שעות פתיחה: שני עד שבת, 07:15-20:15
מטרו: SEVRES-BABYLONE

קיץ נעים!
שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *