GATEAU NANTAIS מתכון לעוגה פשוטה וערמומית עם שקדים ורום

היופי שבפשטות (צילום: שרון היינריך)
ילדות. כשמגיעים אורחים לבית של אמא ברוממה החדשה בחיפה, יש כמה קינוחים על הפרק, בכל פעם אמא בוחרת את אחד מהם, ורוקחת אותו לאורחים הממתינים בציפייה לטעום את מעשה ידיה. מחברת המתכונים הצהובה והמוכתמת נפתחת באחד העמודים השחוקים, אלה שתמיד בסוף חוזרים אליהם. העוגה שמגרדים, מגנאש פלצ'ינטה של סבתא ארז'י (שלמזלי העבירה לאמא את המתכון ובזכות המחברת הזו יש גם לכם אותו), עוגת הביסקוויטים של סבתא מרים וכמובן שגם כדורי השוקולד המסוכנים. בתקופה ההיא כדורי שוקולד היו אחד הקינוחים הכי מבוקשים שיש, אינטרנט לא היה בנמצא ופטיסרי בפריז נראתה כמו חלום מתוק, כדורי שוקולד היו נחמה גדולה ואם הם היו מגיעים במגוון של ציפויים כמו קוקוס ופצפוצי שוקולד, הרי שהם היו אטרקטיביים בערך כמו מקרונים במאה ה 21.

אחד הזכרונות החזקים ביותר שלי מכדורי השוקולד ההם היה חוסר היכולת להפסיק לאכול אותם וטעם הרום, או יותר נכון הכאילו רום, שאפף אותם. בפעם הראשונה בחיי הבנתי את כוחו של הרום בקינוחים כשנגסתי בכדור ובעוד כדור ובעוד כדור ולא יכולתי להפסיק. גם כילדה הטעם הזה שיגע אותי ואפילו שהיה מדובר בתמצית בטעם רום (רחמנא לצלן) לא היו טעימים יותר מהכדורים האלה. היום, כשאני עושה שימוש ברום בקינוחים (אגב רום וקרם ערמונים זה שילוב נהדר, נסו אותו במתכון שבקישור) אני נזכרת תמיד בכדורי השוקולד של אמא ומתענגת על הזכרונות מהביסים שהיינו גונבים מהתערובת שהייתה מתקשה במקרר לפני הגלגול, בזמן שאמא הייתה ישנה את שנת הצהריים.

היא מסוכנת, אבל ממש (צילום: שרון היינריך)
את הגאטו נאנטז טעמתי לראשונה אצל חברי פבריס לה-בורדה מ BLE SUCRE. לה-בורדה ישב איתי ועם חבריי ויקטור וכריסטין וביחד ניהלנו שיחה ארוכה על הקראסט של הקרואסון שלו, שתאמינו לי, הוא הכי טוב בעולם. בעודנו מנתחים את הקמח ואת החמאה ואת הקיפולים והאוויר והפצפוץ ואת כל מה שאתם לא מדמיינים, החליט לה-בורדה שהגיע הזמן לטעום עוד דברים. מחויך הוא יצא עם מגש מלא בקינוחים ובמאפים ובידו השנייה עוגה עגולה, שטוחה, נראית פשוטה יחסית ולא בדיוק מושכת את העין. "אתם חייבים לנסות את העוגה הזו, GATEAU NANTIS, עשירה בשקדים וברום, פשוטה אבל ערמומית". טעמנו חתיכה, ועוד חתיכה וכך חוסלה לה העוגה קליל. 

אחרי הביקור הזה אצל לה-בורדה התחלתי לחפש אותה ברשת ולא האמנתי עד כמה היא פשוטה להכנה. ניסיתי, שיניתי ובסופו של דבר הגעתי למרקם ולטעם שגלי הכי אוהבת (כי למי אני אופה בעצם?). אז קבלו את הגאטו נאנטז הכה טעימה וכה קלה להכנה.

GATEAU NANTAIS 
תבנית בקוטר 22 ס"מ

חומרים:
125 גרם חמאה חצי מלוחה רכה מאוד
150 גרם סוכר דק
125 גרם אבקת שקדים
3 ביצים טרופות קלות
40 גרם קמח
60 גרם רום איכותי (מחולק ל 2 קעריות של 30 גרם)

120 גרם אבקת סוכר
30 גרם רום איכותי (עדיף בהיר)

הכנה:
1. מערבבים חמאה עם סוכר ואבקת שקדים. ניתן לעשות שימוש במקצף ידני או במיקסר עם וו ערבול.
2. מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות ומערבלים לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים לתערובת קמח ו 30 גרם רום, מערבלים קלות.
4. יוצקים לתבנית משומנת (ללא נייר אפייה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים כ 35-45 דקות, לכל תנור הקצב שלו, העוגה מוכנה ברגע שהיא משחימה קלות ויציבה למגע.
5. מוציאים מהתנור, מצננים כמה דקות והופכים ישירות על כלי הגשה או על משטח ישר (כך שהחלק התחתון של העוגה יהיה כעת החלק העליון).
6. יוצקים 30 גרם רום על פני העוגה ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר, עד שהעוגה מתקררת לגמרי.
7. מכינים גלאסאז': מערבבים אבקת סוכר ורום עד לקבלת גלאסאז' במרקם קרמי ובצבע אטום, לא נוזלי מדי. יוצקים על העוגה ומשאירים בטמפרטורת החדר כשעתיים להתקשות.

ביס, מישהו? (צילום: שרון היינריך)
מגישים בטמפרטורת החדר :-) סכנת חיסול!

בתיאבון
שרון


22 תגובות:

  1. הי שרון ממש בא לי להכין אבל אין לי רום וגם בא לי שהיא תהיה ידידותית לילדים..
    יש אפשרות להחליף במשהו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הרעיון העומד בבסיס העוגה הוא הרום....אז לא ניתן להחליפו כמובן.

      מחק
  2. אנונימי23/11/16 15:45

    הי שרוני
    זו מיכל (של דרור)
    האם ניתן להחליף את הרום בברנדי?

    השבמחק
    תשובות
    1. ראי תשובה לתגובה הקודמת :-)

      מחק
  3. היי
    באיזה רום את משתמשת?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני באופן אישי משתמשת ברום כהה, אין לי העדפה למותג מלבד זה שיהיה איכותי ביותר. בעוגה בה הרום משמעותי ביותר, הרי שהוא חייב להיות מעולה :-)

      מחק
  4. היי, יש אפשרות להחליף את הקמח בתחליף קמח (כמו קמח תמי) לצליאקים?

    השבמחק
    תשובות
    1. במתכון אין הרבה קמח, כך שיש אפשרות שזה יעבוד, אין לי דרך להגיד אם זה יוצא טוב כי לא ניסיתי אבל שווה לנסות...

      מחק
  5. שרוווווווווון- עוגה חלום!!! טעימה טעימה טעימה ואחרי יומיים היא ממש קיבלה טעם ילדות אמיתי! 😘

    השבמחק
  6. תודה על המתכונים הנפלאים! האם תוכלי לשתף במתכון לכדורי שוקולד מעוררי הנוסטלגיה? ישמח מאוד:)

    השבמחק
  7. טלי אלמוג12/1/17 11:37

    הי שרון, שאלת תם...
    האם את מדברת על תמצית רום או רום (המשקה)?

    השבמחק
    תשובות
    1. חלילה לא תמצית רום :-) רק רום אמיתי

      מחק
  8. מיד ניגשת לעבודה!! איזה כיף!!
    יעל סולימן

    השבמחק
    תשובות
    1. רום ג'מייקה כהה מתאים?

      מחק
    2. איזה כיף!
      שמחה - אפשרי כל רום לעוגה עצמה, אבל לגלאסאז' עדיף בהיר.

      מחק
  9. מה זה חמאה חצי מלוחה?

    השבמחק
    תשובות
    1. חמאה חצי מלוחה היא חמאה עם עד 3 אחוזי מלח, אם אין בנמצא אפשר להוסיף 3% מלח לחמאה רגילה :-)

      מחק
  10. טוב... אני בריאה על עוגות גבינה. הכי הכי בעולם.
    תני לי כפית, רק כפית. לא פרוסה ולא שתיים. רק כפית לחסל תבנית (וכן אני מסוגלת)
    אוהבת את סיפורי חיפה שלך... תמיד מדמיינת אותך שם כילדה. אפשר תמונה פעם שהיית קטנה?
    ואוהבת כל כך רום. תמצית רום אדומה ופושטית שאמא שלי היתה שמה בכל עוגה כמעט. עד היום.
    העודה נראית סוף. אם היתה לי כפית וירטואלית כבר היו כאן פירורים.
    אכין אותה לחג. לאמא שלי. עם המון רום...
    שנה טובה שרוני לך ולגלי שנה מתוקה מלאה באהבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. מהממת איזה מרגשת את :-) בטח שאפשר אני אעלה ואתייג אותך בפייסוש :-) לגבי העוגה, היא לא עוגת גבינה כמו שראית, אבל היא כל כך טובה וממכרת. שנה טובה לך ולכל המשפחה, חיבוקים משתינו והמון אהבה!

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *