GATEAU NANTAIS מתכון לעוגה פשוטה וערמומית עם שקדים ורום
היופי שבפשטות (צילום: שרון היינריך) |
אחד הזכרונות החזקים ביותר שלי מכדורי השוקולד ההם היה חוסר היכולת להפסיק לאכול אותם וטעם הרום, או יותר נכון הכאילו רום, שאפף אותם. בפעם הראשונה בחיי הבנתי את כוחו של הרום בקינוחים כשנגסתי בכדור ובעוד כדור ובעוד כדור ולא יכולתי להפסיק. גם כילדה הטעם הזה שיגע אותי ואפילו שהיה מדובר בתמצית בטעם רום (רחמנא לצלן) לא היו טעימים יותר מהכדורים האלה. היום, כשאני עושה שימוש ברום בקינוחים (אגב רום וקרם ערמונים זה שילוב נהדר, נסו אותו במתכון שבקישור) אני נזכרת תמיד בכדורי השוקולד של אמא ומתענגת על הזכרונות מהביסים שהיינו גונבים מהתערובת שהייתה מתקשה במקרר לפני הגלגול, בזמן שאמא הייתה ישנה את שנת הצהריים.
את הגאטו נאנטז טעמתי לראשונה אצל חברי פבריס לה-בורדה מ BLE SUCRE. לה-בורדה ישב איתי ועם חבריי ויקטור וכריסטין וביחד ניהלנו שיחה ארוכה על הקראסט של הקרואסון שלו, שתאמינו לי, הוא הכי טוב בעולם. בעודנו מנתחים את הקמח ואת החמאה ואת הקיפולים והאוויר והפצפוץ ואת כל מה שאתם לא מדמיינים, החליט לה-בורדה שהגיע הזמן לטעום עוד דברים. מחויך הוא יצא עם מגש מלא בקינוחים ובמאפים ובידו השנייה עוגה עגולה, שטוחה, נראית פשוטה יחסית ולא בדיוק מושכת את העין. "אתם חייבים לנסות את העוגה הזו, GATEAU NANTIS, עשירה בשקדים וברום, פשוטה אבל ערמומית". טעמנו חתיכה, ועוד חתיכה וכך חוסלה לה העוגה קליל.
היא מסוכנת, אבל ממש (צילום: שרון היינריך) |
אחרי הביקור הזה אצל לה-בורדה התחלתי לחפש אותה ברשת ולא האמנתי עד כמה היא פשוטה להכנה. ניסיתי, שיניתי ובסופו של דבר הגעתי למרקם ולטעם שגלי הכי אוהבת (כי למי אני אופה בעצם?). אז קבלו את הגאטו נאנטז הכה טעימה וכה קלה להכנה.
GATEAU NANTAIS
תבנית בקוטר 22 ס"מ
חומרים:
125 גרם חמאה חצי מלוחה רכה מאוד
150 גרם סוכר דק
125 גרם אבקת שקדים
3 ביצים טרופות קלות
40 גרם קמח
60 גרם רום איכותי (מחולק ל 2 קעריות של 30 גרם)
120 גרם אבקת סוכר
30 גרם רום איכותי (עדיף בהיר)
הכנה:
1. מערבבים חמאה עם סוכר ואבקת שקדים. ניתן לעשות שימוש במקצף ידני או במיקסר עם וו ערבול.
2. מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות ומערבלים לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים לתערובת קמח ו 30 גרם רום, מערבלים קלות.
4. יוצקים לתבנית משומנת (ללא נייר אפייה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים כ 35-45 דקות, לכל תנור הקצב שלו, העוגה מוכנה ברגע שהיא משחימה קלות ויציבה למגע.
5. מוציאים מהתנור, מצננים כמה דקות והופכים ישירות על כלי הגשה או על משטח ישר (כך שהחלק התחתון של העוגה יהיה כעת החלק העליון).
6. יוצקים 30 גרם רום על פני העוגה ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר, עד שהעוגה מתקררת לגמרי.
7. מכינים גלאסאז': מערבבים אבקת סוכר ורום עד לקבלת גלאסאז' במרקם קרמי ובצבע אטום, לא נוזלי מדי. יוצקים על העוגה ומשאירים בטמפרטורת החדר כשעתיים להתקשות.
מגישים בטמפרטורת החדר :-) סכנת חיסול!
בתיאבון
שרון
GATEAU NANTAIS
תבנית בקוטר 22 ס"מ
חומרים:
125 גרם חמאה חצי מלוחה רכה מאוד
150 גרם סוכר דק
125 גרם אבקת שקדים
3 ביצים טרופות קלות
40 גרם קמח
60 גרם רום איכותי (מחולק ל 2 קעריות של 30 גרם)
120 גרם אבקת סוכר
30 גרם רום איכותי (עדיף בהיר)
הכנה:
1. מערבבים חמאה עם סוכר ואבקת שקדים. ניתן לעשות שימוש במקצף ידני או במיקסר עם וו ערבול.
2. מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות ומערבלים לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים לתערובת קמח ו 30 גרם רום, מערבלים קלות.
4. יוצקים לתבנית משומנת (ללא נייר אפייה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים כ 35-45 דקות, לכל תנור הקצב שלו, העוגה מוכנה ברגע שהיא משחימה קלות ויציבה למגע.
5. מוציאים מהתנור, מצננים כמה דקות והופכים ישירות על כלי הגשה או על משטח ישר (כך שהחלק התחתון של העוגה יהיה כעת החלק העליון).
6. יוצקים 30 גרם רום על פני העוגה ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר, עד שהעוגה מתקררת לגמרי.
7. מכינים גלאסאז': מערבבים אבקת סוכר ורום עד לקבלת גלאסאז' במרקם קרמי ובצבע אטום, לא נוזלי מדי. יוצקים על העוגה ומשאירים בטמפרטורת החדר כשעתיים להתקשות.
ביס, מישהו? (צילום: שרון היינריך) |
בתיאבון
שרון
הי שרון ממש בא לי להכין אבל אין לי רום וגם בא לי שהיא תהיה ידידותית לילדים..
השבמחקיש אפשרות להחליף במשהו?
הרעיון העומד בבסיס העוגה הוא הרום....אז לא ניתן להחליפו כמובן.
מחקהי שרוני
השבמחקזו מיכל (של דרור)
האם ניתן להחליף את הרום בברנדי?
ראי תשובה לתגובה הקודמת :-)
מחקהיי
השבמחקבאיזה רום את משתמשת?
אני באופן אישי משתמשת ברום כהה, אין לי העדפה למותג מלבד זה שיהיה איכותי ביותר. בעוגה בה הרום משמעותי ביותר, הרי שהוא חייב להיות מעולה :-)
מחקהיי, יש אפשרות להחליף את הקמח בתחליף קמח (כמו קמח תמי) לצליאקים?
השבמחקבמתכון אין הרבה קמח, כך שיש אפשרות שזה יעבוד, אין לי דרך להגיד אם זה יוצא טוב כי לא ניסיתי אבל שווה לנסות...
מחקשרוווווווווון- עוגה חלום!!! טעימה טעימה טעימה ואחרי יומיים היא ממש קיבלה טעם ילדות אמיתי! 😘
השבמחקאיזה כיף! תודה
מחקתודה על המתכונים הנפלאים! האם תוכלי לשתף במתכון לכדורי שוקולד מעוררי הנוסטלגיה? ישמח מאוד:)
השבמחקבהחלט!
מחקהי שרון, שאלת תם...
השבמחקהאם את מדברת על תמצית רום או רום (המשקה)?
חלילה לא תמצית רום :-) רק רום אמיתי
מחקמיד ניגשת לעבודה!! איזה כיף!!
השבמחקיעל סולימן
רום ג'מייקה כהה מתאים?
מחקאיזה כיף!
מחקשמחה - אפשרי כל רום לעוגה עצמה, אבל לגלאסאז' עדיף בהיר.
תודה רבה
מחקמה זה חמאה חצי מלוחה?
השבמחקחמאה חצי מלוחה היא חמאה עם עד 3 אחוזי מלח, אם אין בנמצא אפשר להוסיף 3% מלח לחמאה רגילה :-)
מחקטוב... אני בריאה על עוגות גבינה. הכי הכי בעולם.
השבמחקתני לי כפית, רק כפית. לא פרוסה ולא שתיים. רק כפית לחסל תבנית (וכן אני מסוגלת)
אוהבת את סיפורי חיפה שלך... תמיד מדמיינת אותך שם כילדה. אפשר תמונה פעם שהיית קטנה?
ואוהבת כל כך רום. תמצית רום אדומה ופושטית שאמא שלי היתה שמה בכל עוגה כמעט. עד היום.
העודה נראית סוף. אם היתה לי כפית וירטואלית כבר היו כאן פירורים.
אכין אותה לחג. לאמא שלי. עם המון רום...
שנה טובה שרוני לך ולגלי שנה מתוקה מלאה באהבה!!
מהממת איזה מרגשת את :-) בטח שאפשר אני אעלה ואתייג אותך בפייסוש :-) לגבי העוגה, היא לא עוגת גבינה כמו שראית, אבל היא כל כך טובה וממכרת. שנה טובה לך ולכל המשפחה, חיבוקים משתינו והמון אהבה!
מחקאפשר להחליף את הרום בליקר אמרטו עדין יותר
השבמחקכמובן אני גם שמתי במקום 60 גר ליקר בתוך העוגה רק 30 והוספתי על ההפרש חלב
וזמן האפייה הוא פחות מ30 דקות שימו לב
ואו מדהים תודה על העצה
מחקכל עוגה אפשר לשנות, הרעיון בעוגה הזו הוא הרום. אנא לא להטעות, זמן האפייה תלוי בתנור.
מחק