מקומות קסומים לשוקו חם בפריז CHOCOLAT CHAUD

הטעים ביותר בפריז, השוקולה של ז'אק ז'נה (צילום: שרון היינריך)
אם יש משהו מנחם ביום חורפי של 3 מעלות ורוחות קרות שמגיעות מהסיין, הרי זו כוס שוקולה שו (משקה שוקו חם) מהביל. בניגוד לקפה שרק מתחיל להתפתח בעיר האורות, הרי שהשוקו החם הוא אחד הדברים הכי מזוהים עם ימים קרים בפריז. אין כמעט תייר שלא עובר ברחוב ריבולי בואך גני טוילרי, ומרגיש חובה להיכנס לסניף הראשון של "אנג'לינה" על מנת לטעום מהמשקה המענג הזה ומקינוח המון-בלאן, הכל כך מזוהים עם המקום. מדובר באחד הטקסים הכי פריזאיים שיש ואנג'לינה הוא אחד המקומות המוכרים ביותר בפריז להתנסות בו (אגב, אם אתם נכנסים לסלון-דה-תה הזה ושוקלים להזמין גם שוקולה חם וגם מון בלאן, מומלץ לחלוק או לנסות אותם בנפרד, משום שמדובר בשני מוצרים כבדים ומתוקים מאוד).

כל צרפתי גדל על השוקולה החם של אמא או של סבתא, וכמובגרים הרי שזכרונות הילדות האלו מתוקים מאוד. לכל אחד והמקום החביב עליו לשתות את משקה החורף הזה. יש שאוהבים אותו סמיך ויש המעדיפים אותו דליל יותר, חלק אוהבים שהוא מתוק ואחרים מעדיפים את הטעם המר קלות של השוקולד המריר. גם המקום בו שותים את השוקולה חשוב מאוד, האווירה שסובבת את כוס המשקה החם לא פחות משמעותית מהלגימה עצמה. הנוף, התפאורה, אפילו הריהוט יכולים לשנות לחלוטין את חווית טקס השוקו החם.

רגע לפני שכל העלים בגני לוקסמבורג נושרים (צילום: שרון היינריך)

הנה כמה המלצות למקומות בהם ניתן לשתות שוקולה חם בעיר האורות, לכל מקום הייחוד שלו:

השעה הגורמנדית L'Heure Gourmande
בלב אזור סאן ז'רמן ההומה, נמצא אחד מבתי הקפה הסמויים מן העין שאני הכי אוהבת בפריז. הוא לא מפונפן וגם לא מחזיק קינוחים של שף פטיסייר מפורסם, ההפך הוא הנכון. ל'אור גורמנד הוא ממש כמו סלון של בית, כשנכנסים למקום מיד נעטפים באווירה חמימה וביתית. שולחנות עץ ולצידם כhסאות כבדים ממלאים את חלל הקומה הראשונה, שמעליה גלריה קטנה שגם בה ניתן לשבת. המטבח נמצא מאחורי קיר קטן בלב המקום ובצמוד אליו שולחן עץ ישן, עליו מונחות עוגות ביתיות. טארט שוקולד פשוט, טארט לימון עם מרנג חרוך, קערות לא זהות של קראמבל פירות אדומים וגם מתקן עם עוגת גבינה אוורירית ותפוחה מאוד ולצדה קערה גדולה של קולי פירות יער בצבע אדום עז.

עוגות ביתיות לצד שוקולה מהביל (צילום: שרון היינריך)
רוב יושבי בית הקפה הם מקומיים מהשכונה, או כאלו המחפשים פינה שקטה לשיחת רעים, או לקריאת ספר. השוקולה החם המוגש במקום הוא אחד האהובים עלי בפריז. הוא מגיע בקנקן גדול שבו היה נהוג להגיש את המשקה בצורה המסורתית. בתוך הקנקן מקל ארוך מעץ, עמו נוהגים לערבב את השוקולה על מנת שיהיה אוורירי ואחיד במרקם ובטעם. לצד השוקולה נהוג להזמין קינוח כלשהו ולטעמי רצוי שיהיה קינוח קליל, לאור מתיקות השוקולה. עוגת הגבינה המוגשת עם כלי קטן ובו קולי פירות היער מתאימה מאוד.

המלצרית מניחה את פרוסת העוגה הגדולה על השולחן, והקולי שנשפך מעליה מכתים אותה בצבע הפירות האדומים. מיד לאחר מכן היא מגיעה עם הכלי הייעודי ומקיימת את הטקס האהוב עלי, מזיגת השוקולה אל תוך הכוס. הריח מגיע ראשון, אחריו האדים המעידים על כך שהמשקה מהביל קום-איל-פו (כמו שצריך). לגימת שוקולה, ביס עוגת גבינה, לגימת שוקולה, ביס עוגת גבינה. חורף פריזאי במיטבו.


כתובת: 22 Passage Dauphine
75006 Paris
שעות פתיחה: כל השבוע 11:30-19:00
מטרו: ODEON


מקרונים של פייר ארמה נחים על עלי שלכת בגני לוקסמבורג (צילום: שרון היינריך)

ז'אק ז'נה Jacques Genin
שוקולטייר מבין שוקולד, מכאן שהוא גם מבין שוקולה שו. משקאות השוקו הנרקחים בבוטיקי המתוקים הפריזאיים מבוססים על שוקולד אמיתי ולא על אבקות מסוגים שונים, לכן אך טבעי שמי שעוסק בחומר הגלם הנהדר הזה ידע לטפל בו גם כשהוא מגיע במצב צבירה נוזלי.

אחד השוקולטיירים הטובים ביותר בפריז הוא ז'אק ז'נה, בסניף שלו באזור המארה הצפוני אפשר ליהנות גם ממספר מקומות ישיבה הפזורים במקום ומאפשרים ללקוחות להתענג על הקינוחים המפורסמים שלו ועל כוס שוקולה חם, שנחשב לאחד הטובים בעיר. את התוצרת שלו רוקח ז'נה בקומה שמעל הסלון-דה-תה, שם מיוצרים הקרמלים המפורסמים שלו, המרמלדות, בונבוני השוקולד והקינוחים. הכל מיוצר במקום על פי הזמנה ולכן המוצרים שלו נחשבים לאיכותיים ולטריים ביותר.

נסו את השוקולה של ז'נה לצד טארט לימון בזיליקום (צילום: שרון היינריך)
כשאני מבקרת במעבדה שלו, אני אוהבת לראות את הצוות המיומן בפעולה. "שוקולה ומיל פיי" מכריזה סופי בקול, "OUI שף", עונים כולם במקביל וההזמנה יוצאת לדרך. כל דבר מיוצר אה-לה-מינוט, משקה השוקולה נרקח בתוך סיר ואחת העובדות בוחשת אותו ללא הפסקה עד שהוא מגיע למרקם הנכון. במקביל שולף אחד העובדים קרם פטיסייר מהמקרר, מעביר אותו לשק זילוף ומזלף גבעות זהובות עשירות בוניל בין שכבות של בצק עלים פציח וטרי כל כך. השוקולה נמזג לקומקום קטן ששומר על החום שלו, ומאפשר מזיגה בשלבים לכוס. השוקולה של ז'נה נהדר בטעמו ובאיזון בין המתיקות לטעם השוקולד המריר. גם המרקם מעולה, לא סמיך מדי ובוודאי שלא נוזלי מדי. השילוב שלו עם טארט לימון חמצמץ או עם קינוח המיל-פיי (אלף העלים) מתאים ביותר, שהרי בצק העלים ניטרלי בטעמו וקרם הפטיסייר מתוק קלות. ביחד, מדובר בנחמה אמיתית.

*טיפ למבקרים אצל ז'נה - מדובר באמן וככזה הרי שהוא פועל לפי תשוקה. בכל יום מיוצרים במעבדה שלו קינוחים אחרים, כך שהתפריט יכול להשתנות מיום ליום. בדרך כלל קינוח המיל-פיי וניל יהיה בתפריט, אבל כדי לשים יד על אחד כדאי להגיע מוקדם, אחרת הוא יכול להיגמר.

כתובת: 133 rue de Turenne
75003 Paris
שעות פתיחה: שלישי עד ראשון 11:00-19:00 (שבת עד 19:30)
מטרו: REPUBLIQUE

אוי הסמיכות, ז'אק ז'נה (צילום: שרון היינריך)


אומאמי מאצ'ה קפה Umami Matcha Cafe
מקום חדש יחסית בפריז המציע מנות שבכל אחת מהן משולב המאצ'ה. מדובר בעצם בתה ירוק איכותי ביותר (טנצ'ה) שנטחן לאבקה שבאופן מסורתי הייתה חלק מטקס התה היפני. המאצ'ה באומאמי מגיעה מאזור קיוטו, המפורסם מאוד בגידולי התה הירוק שלו. טעם המאצ'ה תלוי מאוד באיכותו, היום יש רבים העושים שימוש באבקות תה צבועות שאינן באמת מאצ'ה, שווה לבדוק מה טועמים כדי לקבוע אם מחבבים את חומר הגלם הזה או לא.

באומאמי מגישים עוגות בחושות, עוגיות, קינוחים ואפילו משקאות. אחד המשקאות המעניינים ביותר במקום הוא הלאטה אומאמי מאצ'ה העשוי משוקולד לבן, שמנת, חלב ומאצ'ה כמובן. מדובר במשקה מיוחד מאוד ומרשים גם בצבעו. כמובן, שכדי לשתות אותו צריך לאהוב את הטעם הייחודי של המאצ'ה, שהרי הוא מאוד דומיננטי במשקה.

שוקולה עם מאצ'ה, לחובבי הז'אנר (צילום: שרון היינריך)
המקום מתפקד כבית קפה ומעדנייה וניתן לבקר בו גם רק כדי לרכוש חומרי גלם יפניים מעניינים.

כתובת: 22 rue Beranger
75003 Paris
שעות פתיחה: שלישי עד שישי 09:00-19:00 וגם שבת ראשון 10:00-19:00
מטרו: REPUBLIQUE


מלון ריץ RITZ PARIS
יש מקומות שחייבים להיות בהם לפחות פעם אחת בחיים, כזה הוא מלון ריץ היוקרתי שבכיכר ונדום בפריז. המלון הוקם בשנת 1898 ומאז הוא מהווה מקום עליה לרגל לכל העשירים והמפורסמים מהעולם כולו, שבוחרים ללון בו בעת ביקורם בעיר האורות. לא סתם נמצאים סביבו כל בתי האופנה היוקרתיים וחנויות התכשיטים המפורסמות, מלון ריץ הוא גם זה שממנו יצאה הנסיכה דיאנה אל מותה בשנת 1997. בארבע השנים האחרונות שופץ המלון מהמסד ועד הטפחות ונפתח שוב לקהל הסקרן ביוני 2016.

להרגיש בסרט, שוקולה חם של ריץ (צילום: שרון היינריך)

אז להתארח במלון רוב האנשים כנראה לא יכולים להרשות לעצמם, אבל לבקר בו ולקיים את טקס שעת התה המסורתי זה דווקא חלום בר השגה. נכון, זה ממש לא זול ואפילו יקר אם משווים למלונות יוקרה אחרים המתהדרים בשעות תה נהדרות, אבל יש משהו במקום הזה מתקופה אחרת, מעולמות אחרים, משהו ששווה בשבילו להשקיע בכוס שוקולה חם כ 18 יורו.

בכל מלון יוקרה בפריז יש שף המוביל את המטבח ושף פטיסייר שמנהל את מחלקת המתוקים והמאפים. פרנסוואה פרה הוא השף פטיסייר של מלון ריץ והוא אחראי על הקינוחים המיוחדים הממתינים לכם בויטרינה היוקרתית שבלב גלריית ונדום, בה בחרנו לשבת. במתחם הזה, שנמצא בחלקו תחת כיפת השמיים (מקורה כמובן בחורף) ניתן לאכול וגם ללגום כוסית של משקה אלכוהולי או משקה חם. בנוסף, ניתן להזמין קינוחים מהתפריט העשיר והמפתיע של השף פטיסייר. השוקולה של ריץ מגיע בקנקן המסורתי שנשאר על השולחן והמזיגה של המשקה לכוס מרגישה כמו נס פך השמן, הוא פשוט לא נגמר. לצד השוקולה מוגשות קעריות קטנות עם קצפת עדינה, פניני שוקולד קראנצ'ים ואגוזים מקורמלים.

וזה מה שמוגש לצד השוקולה בריץ (צילום: שרון היינריך)
ריץ הוא בדיוק המקום בו שותים שוקולה חם לא רק כי הוא עשוי נהדר ואי אפשר להפסיק לשתות ממנו, אלא בעיקר בגלל התפאורה המורכבת מהמקום עצמו ומהאנשים הפוקדים אותו ונראים כאילו הם ניצבים בסרט. גם השירות של אנשי הצוות הוא מהטובים שפגשתי, ממש כמו במסעדות המישלן היוקרתיות ביותר. שוקולה חם בריץ = חווויה חד פעמית ובלתי נשכחת, מומלץ בחום.

כתובת: 15 Place Vendome
75001 Paris
שעות פתיחה: תלוי באיזה מתחם יושבים, מומלץ להתקשר למלון להזמין מקום.
מטרו: OPERA

וכלי ההגשה, להתעלף בריץ (צילום: שרון היינריך)

חורף חמים :-)
שרון

16 תגובות:

  1. וואוו...מושלם.
    עושה חשק לקפוץ על המטוס הראשון לפריז :))

    השבמחק
  2. ממליץ גם על Jean-Paul Hévin
    231 Rue Saint Honoré

    השבמחק
    תשובות
    1. יש להם טעמי שוקלה שמתחלפים כל שעה , ממליץ על הגינגר :)

      מחק
    2. הי אנונימי והי ליאור, בכתבת השוקולה הקודמת אכן המלצתי על אבה, אך החנות שלו כבר עברה שינוי מאז והוא כבר מזמן לא מכין שוקולה חם שונה כל שעה.....עדיין אפשר לטעום שוקולה שו שלו בחנות שבשוק הילדים האדומים. שנה אזרחית טובה!

      מחק
  3. טוב לדעת ! תודה.. אם כך משנה את המלצתי ל Angelina rue rivoli :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מופיע בפתיח של הכתבה :-)

      מחק
  4. מאז שאני עוקבת אחרי הבלוג שלך, החלום שלי הוא להגיע לפריז רק בשביל המתוקים :-)
    אז מקווה שחלומות יתגשמו השנה...

    השבמחק
  5. אנונימי2/1/17 14:44

    פשוט נהדר, תודה! :))
    יש סיכוי שבאחד המקומות האלה מגישים גם גרסה של המשקה ללא מוצרי חלב? (בלי חלב ושמנת?)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! ללא מוצרי חלב אי אפשר להכין שוקולה אמיתי לצערנו....

      מחק
  6. שוק הילדים האדומים?!

    השבמחק
  7. אנונימי12/1/17 13:34

    היי אני מאוד נהנה מהבלוג ומהתיבה מלאת האהבה לתחום. יש אפשרות שתוסיפי לפוסטים על מקומות מומלצים גם מחירים לצד הכתובת?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על הפרגון :-) אני פחות נוגעת במחירים משום שאני לא מבקרת אוכל ופחות עוסקת במחיר, אלא במהות. מקווה שתבין :-)

      מחק
  8. אין כמו שוקו חם ואיכותי בערב חורף סגרירי!!
    ברור לי שכשאר אגיע שוב לפריז, בוודאי אשמין שם, כי אטייל בעקבות הבלוג ובטח גם אצטרף לסיור שלך :)

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *