ארוחת בוקר עם מלכים, PLAZA ATHENEE

מאפי הבוקר מהטובים שטעמתי, אי אפשר להפסיק לאכול (צילום: שרון היינריך)
שעת בוקר מוקדמת בפריז, נהר הסיין חלק וריק מסירות תיירים, מנקי הרחובות מתחת למגדל אייפל מכינים את העיר לקראת עוד יום של מבקרים רבים והמטרו מסיע את נותני השירות המשכימים. בשעות האלה, מתעוררים לאטם הפריזאים ליום שגרתי שמתחיל בדרך כלל בביקור בבולנז'רי השכונתית. שם הם מצטיידים במאפה בוקר חמאתי ובבגט עם קראסט פציח קום-איל-פו. ובזמן שכולם מתעוררים להם ומתלוננים לעצמם או למי שנמצא לידם על הצורך לצאת מהמיטה החמימה לעוד יום של עבודה במזג אוויר קריר, אני חוצה את גשר אלמה המקסים ונפעמת שוב מיפי העיר הזו. כמה יופי בפריים אחד, וכמה פריימים כאלה יש בפריז.

גשר אלמה הוא אחד המפורסמים בעיר והתצפית ממנו על מגדל אייפל מרהיבה. כשפוסעים על הגשר מהגדה השמאלית לגדה הימנית, נכנסים לאחד האזורים היוקרתיים ביותר בעיר האורות, הלא הוא משולש הזהב, TRIANGLE D'OR של הרובע השמיני. המשולש הוא כינוי שניתן למתחם הכלוא בין שדרת מונטיין בה נמצאות כל חנויות האופנה העילית, שדרות השאנז אליזה ושדרת ג'ורג' החמישי. שלושת הרחובות הללו יוצרים ממש צורת משולש שבו חיו משפחות המעמד הגבוה שהגדירו לעצמם אזור תחום, המסמל את מעמדן, ובו חנויות יוקרה ועסקים השייכים לעולם ה LUXE. אני נכנסת אל שדרת מונטיין ומציצה בחלונות הראווה של לואי ויטון, דיור ושאנל. החנויות ריקות ורק מנקי החלונות מבריקים את הזכוכיות כדי שיהיה אפשר לראות את המחירים טוב יותר, כמה משקיעים בפרטים הקטנים. אחד הבניינים היפים ביותר ברחוב הוא הבניין בו שוכן מלון פלאזה אתנה, אחד מהמלונות היוקרתיים ביותר בעיר האורות. את המלון תוכלו לזהות בקלות לפי הצבע האדום השולט בחזית שלו, אדום של אדניות עם גרניומים ושל גגונים קטנים המסוככים על חלונות העשירים והמפורסמים. הצבע הזה לא נבחר סתם, הוא מייצר אווירת יוקרה ומלכותיות וגורם לכל העובר ליד המלון לבהות דקות ארוכות במרבד האורבני הזה שנראה כמו ציור של מונה.

ככה זה נראה לפני שהתחלנו (צילום: שרון היינריך)
ממש כמו אחד האורחים, אני אומרת בונז'ור ל"נערי" המזוודות, שבמקרה הזה נראה כאילו נולדו עם המלון, וצועדת ישירות אל עבר הכניסה למסעדת המלון. אנטואן לאיר, מנהל ארוחות הבוקר, מקבל את פני בחיוך ומכניס אותי אל אחת המסעדות היפות ביותר בפריז, המסעדה של אלאן דוקאס. השף דוקאס, נחשב לאחד השפים הטובים ביותר של זמננו והוא מחזיק במספר מסעדות עם כוכבי מישלן, כשזו של מלון פלאזה אתנה עוטרה במדריך של שנת 2016 בשלושה כוכבי מישלן. הכניסה למסעדה היא לא פחות מעוצרת נשימה, חלל גדול ומואר ובו מתחמי ישיבה שחלקם נראים כמו איים קטנים על הירח, שנדליר ענק המורכב מהמוני קריסטלים תלויים באורכים שונים וצוות גדול של אנשים המתרוצץ בשקט מלווה בחיוכים בין השולחנות. בתחילה התחושה מוזרה מעט, אני מרגישה לא ממש שייכת לנשף המלכותי הזה, אבל מהר מאוד תחושת הדיסוננס מתחלפת בתחושה הכי חמימה שיש, כשלאיר וצוותו מכוונים אותנו אל השולחן, מחליקים את הכסאות לאחור, מנחים אותי ואת אורחיי להתיישב ובתנועה עדינה מחליקים את הכסאות חזרה לכיוון השולחן. זהו, אין לאן לברוח, הטקס מתחיל.

גם לנו מגיע להרגיש מלכים לבוקר אחד (צילום: שרון היינריך)
על השולחן כבר ממתין כלי כסף גדול ובו מגוון של מאפי בוקר טריים ולצידם ספרון הפעלה קטן המאויר בצורה כל כך יפה ועדינה. אחרי שהשף פטיסייר כריסטוף מישלאק עזב את משרת השף פטיסייר של המלון, תפס את מקומו MOF אנג'לו מוסא החתום על כל הקינוחים והמאפים של המלון, והוא בעצם העומד בראש צוות השף פטיסיירים של המטבח. כל עמוד קטן מוקדש למאפה אחר, ובו איור צבעוני של המאפה וגם הסבר קצר. המאפים נחלקים לשניים, לחמניות קטנות מלוחות וכן מאפי בוקר מתת ערוץ הבולנז'רי, הרי הוא ערוץ הווינוואזרי. קרואסון, פה-או-שוקולה (מה שאנו טועים לכנות קרואסון שוקולד), קוניאמן, בריוש ועוד. כל המאפים נראים נפלא והטריות זועקת מהם.

פה פרדו של 3 כוכבי מישלן (צילום: שרון היינריך)
אחד העובדים המעונבים מניח על השולחן מתקן ועליו צנצנות קטנות של מגוון ריבות ודבשים, מבית היוצר של המלון. עובד אחר מניח צלחות שעל כל אחת מהן שני בריושים מיוחדים, האחד עם ראש אדום והשני עם ראש חום. בין לבין, מבררים המלצרים מה נרצה לשתות, איזה מיץ פרי, איזו שתייה חמה. עוד מונחים על השולחן בגטים חמימים, חמאה רגילה וחמאה מלוחה וצנצנת של ממרח שוקולד מעולה מבית היוצר של מפעל השוקולד הארטיזנלי של אלאן דוקאס. השולחן הגדול מתמלא לו אט אט ואז עולה השאלה, ממה מתחילים?

אז בחרנו להתחיל עם הלחמניות הקטנות והבגטים, שהיו מעולים, שלא לדבר על החמאה שהגיעה מבריטני והוגשה בטמפרטורה הנכונה, ביקשנו עוד. מיצי הפירות נפלאים, וברגע שהמלצר רק מדמיין שהכוס מתרוקנת, מיד נמזג לתוכה עוד מיץ פרי טרי, וכך בכל פעם, ללא הפסקה. השתייה החמה מוגשת בכלים מקסימים וגם כאן, הצוות קשוב ומזהה מיד כשיש צורך בעוד תה, קפה או שוקולה חם. השירות הוא מעל ומעבר לכל דמיון, כל אורח הנכנס למסעדה, בין אם מדובר באדם שרק הגיע לחוות את ארוחת הבוקר, ובין אם מדובר באורח מיליונר של המלון, מרגיש בדיוק כמו הנסיכה שישבה על הכיסא שעכשיו אני יושבת עליו עם הג'ינס שלי. וזה סוד הקסם, היחס, השירות, החוויה כולה שגורמת לכל אחד להרגיש לרגע אחד, כאילו הוא בחלום הכי טוב שחלם.

והאווירה, אין לתאר (צילום: שרון היינריך)
עוברים למאפים הטריים, הקרואסון מעולה והקונייאמן - אחד הטובים שטעמתי. אבל זה עוד כלום לעומת שני הבריושים הצבעוניים שהונחו על צלחת נפרדת מקערת המאפים, ולא בכדי. מדובר בבריושים ממולאים, המגיעים חמימים וטריים עד כדי כך שהם חייבים תמיכה של צלחת נפרדת. לא שיש מקום, אבל חייבים לטעום גם אותם, זה עם המילוי השוקולדי פשוט מעולה ולמי שאוהב פירות במאפים שלו, לא יוכל להפסיק לאכול את זה עם קונפי הפטל. וכאילו לא די בכך, מחליט השף שאנחנו צריכות לטעום עוד דברים, כך אנחנו מוצאות עצמנו מוקפות במאפים, ממרחים, בגטים, מחבת רותחת עם Pain Perdu (או מה שאנו מכנים פרנצ' טוסט), כמו שפה פרדו צריך להיות, אפוי עם קרם אנגלז ומוגש חם. גם מנת הפירות החמים המפורסמת של המסעדה מגיעה, אם תרצו מוזלי חם וקינוחי כוסות מעולים. השולחן עמוס ואנחנו מתבוננות אחת בשנייה חסרות אונים ומבינות שנגזר עלינו לטעום ביס מכל דבר, אבל רק ביס, כי יותר מזה אי אפשר.

בין לבין אני אומרת ללאיר, בבדיחות, שיארגן לנו סוויטה במלון כי לא נוכל לזוז מהשולחן. אחרי שעתיים, מגיעה הארוחה לסיומה וקשה להיפרד מהמקום הקסום הזה. כמו לכל אורח בארוחת הבוקר היוקרתית הזו, גם לנו מוגשות שקיות מלאות בכל המאפים אותם לא אכלנו, "שיהיה לכן לאחר כך" מסביר המלצר ועוזר לי ללבוש את המעיל. הרחוב התעורר לו בינתיים, העשירים והמפורסמים ממלאים את החנויות היוקרתיות, מנקי החלונות כבר נעלמו והסיין כבר גועש מגלים של סירות תיירים, עוד בוקר עולה על פריז.

היש יותר טוב מקרואסון איכותי וממרח שוקולד של אלאן דוקאס? (צילום: שרון היינריך)
רוצים להגיע לארוחת בוקר במלון פלאזה אתנה? הזמינו מקום מראש, אחרת סיכוי נמוך שתוכלו ליהנות ממנה.
כמה זה עולה? ארוחת בוקר בסיסית, הכוללת את כל המאפים, הלחמים, הממרחים והשתייה הקרה והחמה שתוארה לעיל עולה כ 46 יורו לאדם. כמו כן, ניתן להזמין מגוון של מנות מהתפריט (ביצים, גבינות, קינוחים וכו), בתשלום נוסף.

שלכם
שרון

20 comments:

  1. נשארתי ללא מילים...מדהים :))

    השבמחק
  2. gargantua18/3/17 11:47

    אחרי שלעסתי את המסך והרטבתי את הקלידים...ראיתי את המחיר...נשמור לאירועים מיוחדים..יש חוויה דומה במחיר עממי ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, משום שזו לא חוויה עממית :-) אלא חוויה מלכותית

      מחק
  3. ואוו, נשמעת חוויה ממש מיוחדת! חלום

    השבמחק
  4. מהמם. האם יש קוד לבוש ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, אבל אני מתלבשת בדרך כלל כיאה למלון יוקרה, אבל ממש אין קוד לארוחת בוקר.

      מחק
  5. אנונימי21/3/17 15:27

    כרגיל מדהימה, בתקווה שנוכל להתראות אתך . ואת תקחי אותנו לכל המקומות המדהימים. אני מבינה שצריך להוריד לפחות 10ק"ג לפני הנסיעה. את כותבת מדהים. כל הכבוד לי אליך .

    השבמחק
    תשובות
    1. לא צריך להוריד כלום, טועמים קצת מכל דבר וצועדים הרבה...זה מתאזן

      מחק
  6. תודה שרון, נתת לי רעיון לממש משהו שבפריז עוד לא ניסיתי ואלך על זה בקרוב

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף, שמחה שכך :-)

      מחק
  7. היי שרון, איך ניתן ליצור איתך קשר בפרטי? מעוניינים לבוא לסיור קולינארי.
    תודה, ענבל inbalzil@gmail.com

    השבמחק
  8. תודה על ההמלצה? האם מודבר במסעדה של דוקאס עצמו? כי שם מופיעות רק ארוחות צהריים או ערב.
    או שמודבר ב"לה גאלרי"?

    השבמחק
    תשובות
    1. המסעדה עצמה, מתקשרים ומזמינים :-)

      מחק
  9. זה היה וואו! תודה.

    השבמחק
  10. אנונימי7/4/17 00:51

    אני אשהה בסוף החודש בריץ, הAmerican breakfast שלהם נראית לפי התפריט העתק די מדויק של מה שתיארת פה, עכשיו יש לי מול מה להשוות.
    אממה.. יש להם רק 2 כוכבי מישלן...

    השבמחק
  11. היי שרון..
    נשמע מעולה!!
    יש מקום עם ארוחת בוקר שאת ממליצה עליו?

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *