בחירות מתוקות בפריז

3.5.17 , , 0 תגובות

הבחירה שלי, שעת התה במלון לה מוריס (צילום: שרון היינריך)
תקופה מעניינת עוברת על עיר האורות, בחירות לנשיאות. סיבוב ראשון התקיים זה מכבר וסיבוב שני בפתח, אצל הצרפתים הבחירות מתקיימות בימי ראשון, כך שאין יום חופש (מאוד לא מתאים לצרפתים) ובדרך לשוק המקומי או לקפה בביסטרו, עוברים הפריזאים בקלפיות ומשמיעים את קולם. בשבועות שקדמו לבחירות היו שווקי האוכל מוצפים בתועמלנים שניסו לקדם את המפלגות אותם הם מייצגים. גם זה בוצע כמובן עם שיק פריזאי ועם בלונים בצבעי הדגל, עלונים עם מצע המפלגה ושיחות עם הסברים מקיפים על האני מאמין של כל מועמד. 

אז אמנם לא לנשיאות, אבל גם אני החלטתי לעשות בחירות, בחירות מתוקות. לעתים ריבוי הפטיסרי בעיר האורות מבלבל, קשה לדעת היכן כדאי לטעום אקליר, היכן לטעום את המיל-פיי (קרמשניט) ומי מייצר את טארט הלימון הטוב ביותר. נדמה שכמעט בכל בוטיק מתוקים אליו נכנסים התוצרת נהדרת והמבחר גדול מאוד. כמובן שמדובר בעניין סובייקטיבי, שהרי אם תשאלו פריזאי איפה הקרואסון הכי טוב בפריז הוא בדרך כלל יגיד שזה שנמצא בבולנז'רי מתחת לבית שלו הוא הטוב ביותר. במקביל לדעה האישית של כל אחד, יש גם דרוגים שונים ותארים שניתנים לשף פטיסיירים ולשוקולטיירים, אבל גם הם כמובן מסתמכים על שיפוט סובייקטיבי.

האם צרפת תקום לבוקר חדש? (צילום: שרון היינריך)
אז הנה כמה בחירות שלי, כמובן שהן אישיות אבל הן מסתמכות על ניסיון רב ושנים של טעימות (ושל ריצות ארוכות):

BLE SUCRE, הקרואסון שאתו אני אוהבת לפתוח את הבוקר
ברובע ה 12 המתפתח, ממש קרוב לשוק אליגר המפורסם, נמצאת אחת הפטיסרי האהובות עלי בפריז. פבריס לה-בורדה ואשתו סלין, הכירו כשעבדו ביחד במלון בריסטול היוקרתי ובהמשך הדרך פתחו את המקום שלהם ברובע ה 12. ממש כמו בסרטים צרפתיים על כפר בנורמנדי, גרים השניים בדירה מעל החנות והבוטיק שלהם הוא מקום עלייה לרגל לתושבי הרובע ולאנשים המגיעים גם מאזורים אחרים לטעום את המעדנים שלהם.

לה-בורדה הוא שף פטייסיר, הקינוחים שלו נפלאים, אבל אני מגיעה אליו בעיקר כדי לפתוח את הבוקר עם מאפי בוקר מופלאים. הקרואסון שלו הוא הטוב ביותר שטעמתי, עשוי מבצק עלים מעולה, אוורירי מאוד מבפנים, תפוח מאוד ושזוף ופציח מבחוץ. טעם החמאה מלווה כל ביס ממנו ואחרי שאוכלים אותו קצת קשה לאכול קרואסונים אחרים. גם הפה-או-שוקולה (מכונה בטעות קרואסון שוקולד) נהדר, והמדלנים נבחרו על ידי עיתון הפיגארו לטובים ביותר בפריז.

מוכנה לקחת מטרו לצד השני של העיר כדי לאכול אותו (צילום: שרון היינריך)

7 rue Antoine Vollon
75012 Paris
מטרו: LEDRU-ROLLIN

JACQUES GENIN המיל-פיי והפרי-ברסט שאני מוכנה לרוץ בשבילם עוד כמה ק"מ
במעבדה שלו שבצפון המארה בואך כיכר הרפובליק, מייצר ז'נה ביחד עם הצוות שלו מגוון מצומצם מאוד של קינוחים, כשכל אחד מהם הוא הטוב ביותר שטעמתי. טארט לימון עם בזיליקום, אקלר שוקולד, טארט שוקולד וטארט קרמל עם אגוזי מלך הם רק חלק מהקינוחים. במקביל מייצרים במעבדה המצוחצחת מיני בונבוני שוקולד, מרמלדות וקרמלים שמעריציהם רוכשים אותם בקילוגרמים.

שני הקינוחים המפורסמים ביותר של ז'נה הם המיל-פיי (אלף העלים) והפרי-ברסט, אותם הוא מייצר בהזדמנויות שונות, על פי מצב הרוח שלו, לטענתו. בעבר הייתה הויטרינה בקומת המכירה מלאה גם בקינוחים, אבל לפני כמה שנים החליט ז'נה שהוא מעוניין למכור רק קינוחים שמיוצרים אה-לה-מינוט ולכן הפך את ייצור הקינוחים לכזה שמתבצע על פי הזמנה בסלון-דה-תה שנמצא בצמוד למתחם המכירה. המיל פיי של ז'נה עשוי מבצק עלים מושלם, מקורמל ושזוף, מתפצח בפה ומשאיר הרבה פירורים בצלחת. ברגע שהשף מקבל הזמנה לקינוח הזה, נחתכים ריבועי בצק עלים בגודל הרצוי, ובין העלים מזולף קרם פטיסייר עם כמות גדולה של וניל. הפרי-ברסט, אותו קינוח שנרקח לראשונה לרגל מירוץ האופניים פריז-ברסט-פריז, גם הוא נרקח על פי הזמנה. או אז נפרס לרוחבו גלגל הבצק הרבוך וז'נה מזלף על בסיס הגלגל שכבה גבוהה מאוד של קרם פרלינה עשיר. חובבי האגוזים המקורמלים לא יוותרו על הקינוח הזה.

פרי-ברסט ז'נה סטייל, הקרם הזה מסוכן (צילום: שרון היינריך)


133 rue de Turenne
75003 Paris
שעות פתיחה: שלישי עד ראשון 11:00-19:00 (שבת עד 19:30)
מטרו: REPUBLIQUE

LE MEURICE שעת תה לצד ביונסה
אחת החוויות המעניינות ביותר בסצינת המתוקים הפריזאית היא שעת תה באחד ממלונות היוקרה הפזורים בעיר. במלונות שמארחים נשיאים, מלכים ועשירים ומפורסמים מכל מיני סוגים עלות לילה לחדר יכולה להגיע לאלפים רבים של יורו. אז אולי לילה במלון לא בא בחשבון, אבל מה עם כמה שעות של סרט צרפתי אמיתי? חלק גדול ממלונות היוקרה מציעים לכל מי שחפץ, אירוח במלון לשעת תה שמתקיימת בשעות אחר הצהריים. בשנים האחרונות תפס הרעיון הזה תאוצה, במיוחד בתקופה בה מלונות מרגישים את הפגיעה הקשה בתיירות אחרי הפיגועים בפריז. מדובר בדרך נוספת למשוך אנשים למלון, במיוחד אם השף פטיסייר של המלון הוא סדריק גרולה כמו במלון לה מוריס.

גרולה נחשב לכוכב העולה בשמי הפטיסרי הצרפתית, הוא מעוטר בפרסים רבים שהולכים ומצטברים במעבדה שלו והוא ידוע ביכולת שלו למתוח לכיוונים חדשים את גבולות הפטיסרי הצרפתית, אפשר להגיד שהוא כבר עבר מהפטיסרי המודרנית לסופר מודרנית. היצירות של גרולה נחשבות לאמנות של ממש, מפורסמים בעיקר הקינוחים שלו המעוצבים בצורת פירות כמו: ערמונים; תפוחים; אגסים ואפילו אגוז לוז שהפך לאחד מסימני ההיכר של השף פטיסייר. במהלך שעת התה מוצעת למתארח במלון אפשרות להזמין את הקינוחים של גרולה אה-לה-קארט, או להזמין שעת תה מלאה הכוללת מתקן שעליו מיני כריכים מלוחים, סקונס נהדרים המוגשים עם ריבות וקרם פרש, עוגיות נהדרות וגם מיני קינוחים של גרולה. חוויה שהיא הזדמנות נפלאה לשבת לצד ביונסה פעם בחיים (סיפור אמיתי).

חוויה שלא מהעולם הזה, קינוחים מופלאים ותפאורה לא פחות (צילום: שרון היינריך)


228 Rue de Rivoli
מטרו: CONCORDE או TUILERIES
שעת התה מתקיימת בכל יום בין השעות 15:30 עד 18:00, מומלץ להזמין מקום מראש.

PIERRE HERME המקרונים הטובים ביותר בפריז ובכלל
מה לא נאמר על ארמה שנבחר לשף פטיסייר הטוב ביותר בעולם לשנת 2016. ארמה הוא זה אליו נושאים כל השף פטיסיירים את עיניהם, הוא נחשב לזה שחולל מהפכה אדירה בתחום כשהפך את הפטיסרי המודרנית לעוד ערוץ של אופנה בעיר האורות. את החנות הראשונה שלו פתח ארמה בכלל ביפן ואת החנות הראשונה בפריז פתח ברובע השישי בשנת 2001. בחנות ברחוב בונפרט נמכרים כל המוצרים של ארמה ובכלל זה שוקולד, קינוחים מעולים ומקרונים. יש רק עוד חנות אחת בפריז בה נמכרים קינוחים של ארמה, שאר שמונה נקודות המכירה הפזורות בפריז מציעות רק מקרונים ושוקולד.

מקרונים של ארמה, חטא משתלם (צילום: שרון היינריך)

המקרונים של ארמה נחשבים לטובים ביותר ולדעתי אם לא טעם אדם מקרון של ארמה כאילו לא טעם מקרון מעולם. קולקציית המקרונים שלו מורכבת ממקרונים שתמיד תמצאו בויטרינה, כמו מוגדור עם שוקולד חלב ופסיפלורה; שוקולד וורדים. לצדם יהיו תמיד גם מקרונים המשתייכים לקולקציה עונתית, אלו יתחלפו כל כמה חודשים ויהיו קשורים לחילופי עונות, חגים, קולקציות מיוחדות וכו. בין המקרונים המעניינים ביותר של ארמה הוא זה עם שמן הזית והמנדרינה, תפוז וגזר וכמובן מקרוני החורף שאנשים עולים לרגל לחנויות של ארמה כדי לטעום אותם. לפני חגי סוף השנה מגיעים לחנויות של ארמה המקרונים המיוחדים ביותר, מקרון עם כמהין ואגוזי לוז, מקרון עם כבד אווז ושוקולד ומקרון עם כבד אווז ותאנים. בקיץ אפשר להנות ממיס גלהגלה, מעין סנקור (זוכרים?) של מקרון מלבני עם מילוי של גלידה בטעמים שונים.

מקרונים של ארמה, לא רק בקטן (צילום: שרון היינריך)


לרשימת הסניפים של ארמה

DU PAIN ET DES IDEES הלחם שאני הכי אוהבת להגיש לחברים
תשאלו פריזאי היכן אפשר למצוא את הבגט הכי טוב בעיר והוא מיד יענה לכם שמתחת לבית שלו. בעיר האורות יש כל כך הרבה בולנז'רי, כך שכל אחד קונה מתחת לביתו את המוצרים הבסיסיים ובכלל זה המאפים והלחמים. אני לעומת זאת מוכנה לנסוע רחוק מאוד, למעשה לצד השני של העיר, כדי להגיש לצד פלטת הגבינות את הלחם האהוב עלי. לחם ורעיונות, זה שם המקום שבו נמכרים מספר מצומצם של מוצרים כשכל אחד מהם ברמה הגבוהה ביותר.

לחם חברים, רק תוסיפו חמאה ויש לכם ארוחה מלאה (צילום: שרון היינריך)
אחד המוצרים המפורסמים ביותר של המקום הוא האסקרגו, חילזון בעברית, מאפה של בצק עלים עם מילויים שונים כשזה עם הפיסטוק הוא לטעמי הטוב ביותר. אבל המוצר שבזכותו בעצם התפרסם הבוטיק השכונתי הזה הוא "לחם החברים" אותו טעמתי לראשונה במסעדת "פרנצ'י" הנהדרת, הנמצאת ברחוב ניל שהפך לרחוב "פרנצ'י" (זה לא באמת שמו, אבל כמעט כל הרחוב הוא חלק מפרנצ'י - בר יין, פרנצ'י טו גו, חנות קפה ועוד). אחרי הביס הראשון ממנו הבנתי שאני בבעיה גדולה, לא הפסקתי לאכול אותו, מרוח בחמאה חצי מלוחה והארוחה הפכה לפחות משמעותית, הלחם היה לכוכב. מאז בכל פעם שיש צורך בלחם מיוחד אני פוקדת את החנות וקונה חתיכה מהלחם הנפלא. למה חתיכה? לחם החברים נאפה בצורה מלבנית גדולה והוא נמכר בחתיכות של חצי ק"ג או רבע ק"ג, כמובן שאפשר גם לקנות נתחים גדולים יותר. הטעם של הלחם נפלא, מעט מעושן ומרגיש כאילו נאפה ליד מדורה עם גחלים רוחשות. סוד הקסם של הלחם הזה הוא הטיפול הארוך לו הוא זוכה והאפייה המיוחדת. בזמן שהיום מנסים לקצר תהליכים, לחם החברים עובר התססה של יומיים, לאחר מכן הוא נאפה בטכניקה המעניקה לו טעם מעושן וערמוני, ממש כמו באפייה בתנור עץ.

אסקרגו פיסטוק, ממכר (צילום: שרון היינריך)


34 rue Yves Toudic
Paris 75010
שעות פתיחה: שני עד שישי 06:45-20:00
מטרו: REPUBLIQUE

שהטוב ינצח!
שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *