שבועות LOTUS, עוגיות לוטוס, קרם מסקרפונה ודקואז לוטוס.

הקינוח שלכם לחגיגת השבועות, לוטוס, מסקרפונה ודקואז לוטוס (צילום: שרון היינריך)
הפעם הראשונה בה נתקלתי בעוגיות הספקולוס השחומות והקרמליות הייתה באחד מבתי הקפה בארץ, לפני שנים רבות. העוגייה הזו שהוגשה עטופה בצלופן מרשרש הייתה אז עולה חדשה בישראל ולא היה אחד שלא התלהב ממנה. לקח זמן עד שראינו אותה על מדפי הסופר ובנתיים התפנקנו איתה בבתי הקפה. את ממרח הספקולוס העשוי ממש מאותה עוגייה, פגשתי בפעם הראשונה לפני כמה שנים במהלך טיול לעיר ליל שנמצאת בצפון צרפת, קרוב לגבול הבלגי. אז, הממרח לא היה מוכר בארץ, והרגשתי כמי ששמה ידה על יהלומים נדירים. רכשתי כמה צנצנות והגעתי איתן בחזרה לעיר האורות. התחלתי לשלב את הממרח בקינוחים ובמאפים, כשאחד המתכונים הזכורים לי ביותר הן עוגיות הנוטלה לוטוס, 7 קומות של אושר שהפכו למוצר מבוקש בקרב המשפחה והחברים.

מאז, העוגיות והממרח הפכו למוצר מבוקש בקרב חובבי האפייה בישראל ואני רואה אותם משולבים במתכונים רבים. אגב אולי תופתעו לדעת ששם החברה המפורסמת ביותר המייצרת את עוגיית הספקולוס על כל צורותיה הוא "לוטוס", אך בעצם שם המוצר הוא ספקולוס. מדובר בביסקוויט או עוגיית תבלינים הנאפית בדרך כלל לקראת חג המולד בהולנד, בלגיה וצפון צרפת. צבע הביסקוויט חום והוא עשיר בתבלינים ובארומה קרמלית משכרת.

מרבד של לוטוס (צילום: שרון היינריך)

לקראת חג השבועות האהוב עלי מאוד מאוד (חובבת גבינות רצינית אני), חברנו כמה בלוגריות וכותבות נפלאות (הן) לפרויקט קינוחי גבינה ולוטוס. כל אחת מהמשתתפות בפרויקט לקחה את שילוב הטעמים המתבקש הזה לכיוון אחר לגמרי, וביחד יצרנו פסיפס של קינוחי לוטוס גבינתיים למהדרין. בכל פעם מחדש אני נדהמת מהיצירתיות של הבלוגריות, ומהפרשנות האישית של כל אחת ואחת לאותם חומרי גלם. שאפו בננות!

קינוח עוגיות לוטוס, קרם מסקרפונה שוקולד לבן ודקואז לוטוס
10 -12 קינוחים אישיים

חומרים:
קרם מסקרפונה שוקולד לבן:
200 גרם שמנת מתוקה להקצפה
140 גרם שוקולד לבן קצוץ
200 גרם גבינת מסקרפונה

דקואז פירורי לוטוס:
3 חלבונים
30 גרם סוכר רגיל
70 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
40 גרם עוגיות לוטוס טחונות
35 גרם קמח רגיל מנופה

עוגיות לוטוס מצופות בשוקולד:
5 עוגיות לוטוס שבורות לחתיכות גדולות
200 גרם שוקולד (אני ממליצה על חלב או קרמל)

תחתית:
10 -12  עוגיות לוטוס שלמות

הכנה:
קרם מסקרפונה שוקולד לבן:
1. מביאים שמנת לסף רתיחה
2. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר לכשעה.
3. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם גנאש השוקולד, מכניסים למקרר לשעתיים.

דקואז פירורי לוטוס:
4. מקציפים חלבונים לקצף יציב ואוורירי, מוסיפים סוכר רגיל ומקציפים לקבלת קצף יציב מאוד.
5. מערבבים אבקת סוכר, שקדים טחונים ועוגיות לוטוס טחונות. אם יש גושים מנפים לקבלת אבקה אחידה.
6. מקפלים את המרנג לתוך תערובת האבקות, מוסיפים קמח ומקפלים לתערובת אחידה.
7. משטחים על תבנית בגודל 30X20 מרופדת בנייר אפייה.
8. אופים כ 10 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
9. כשהדקואז יציב ומעט שזוף מוציאים מהתנור ומצננים בטמפ' החדר.
10. חותכים מהדקואז מלבנים בגודל עוגיית הלוטוס שתשמש כתחתית (אפשר לסמן את המלבנים באמצעות העוגייה).

עוגיות לוטוס מצופות בשוקולד:
11. ממסים שוקולד (מומלץ לטמפרר, אבל ניתן גם רק להמס)
12. טובלים שברי עוגיות בשוקולד, מרימים באמצעות מזלג ומנערים עודפי שוקולד.
13. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכשעה.

הרכבה:
14. מוציאים את קרם המסקרפונה מהמקרר ומקציפים לקבלת קרם יציב מאוד (לא להתייאש, זה לוקח לעתים לא מעט זמן).
15. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן.
16. מסדרים על משטח ישר את עוגיות הלוטוס השלמות.
17. מזלפים על כל אחת מהעוגיות קרם מסקרפונה בצורה הרצויה.
18. מניחים מעל הקרם מלבן דקאוז פירורי לוטוס ומזלפים מעליו שכבה נוספת של קרם מסקרפונה, אפשר בצורת זילוף שונה.
19. מניחים מעל קרם המסקרפונה שברי עוגיות לוטוס מצופות בשוקולד ומגישים.


חג שמח! (צילום: שרון היינריך)


חג שמח!
שלכם
שרון

0 תגובות:

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *