מבשלים לכם קיץ ביחד: טארט קרם שקדים, אגוזי פקאן ושזיפים

שזיפים רבותי, שזיפים (צילום: שרון היינריך)
באופן כללי אני לא טיפוס של קיץ, נולדתי בפברואר ושלוליות של גשם עושות לי את זה יותר משלוליות של לחות. כשהיינו קטנים, יוחאי ואני היינו מסתובבים בשלוליות של רוממה החדשה, לבושים במיטב הטרנינגים של שנות ה 80, מדושנים מעונג ומאוכל (אבל ממש מדושנים) ומרוצים כל כך. מהבית המוסק שבאורן 23 הייתי משקיפה על העצים הענקיים שנעים עם הרוח ובוהה בברקים שהגיעו מהים, לעתים נדמה היה שהבניין מתנדנד ואולי אכן כך היה. את הקיץ תמיד חיבבתי פחות, אמנם היו את הקרטיבים בטעם דובדבן של משה מנאש-נאש עליהם סיפרתי לכם בפוסט הדובדבנים, ומאוחר יותר הוא גם שידרג את עצמו עם גלידות בגביע ורוטב שוקולד של אפיכל וסוכריות צבעוניות, ועדיין לא ממש התחברתי לעונה הזו.

למרות זאת, בשנים האחרונות אני מתחילה לחבב את הקונספט הזה של עונה חמה, אולי בגלל קוקטייל המונקו הצונן המוגש בכל ביסטרו (אם לא ניסיתם, חובה), אולי בגלל קרני השמש שיוצרות כוכבים מרצדים על הסיין, אולי בגלל חולצות הפסים של הצרפתים המבשרות את בוא הווקאנס ואולי בגלל שבפריז היאוש יותר נוח, אין דוז מדוז ואין קיץ קטסטרוף. אז נכון, כשהטמפרטורות עולות פריז הופכת למהבילה, דחוסה, חנוקה ריחנית (ולא במובן הטוב) אבל זה לכמה ימים ולא למספר חודשים.

אחד השלבים האהובים עלי (צילום: שרון היינריך)
אני חושבת שאחת הסיבות הכי מרכזיות בזכותן אני והקיץ התיידדנו היא שווקי האוכל של פריז, המוצפים בפירות הקיץ הנהדרים. זה לצד זה מונחים בצורה מסודרת ואסתטית דובדבנים, משמשים סמוקי לחי ושזיפים נהדרים. מלונים כתומים מפרובאנס ורבעי אבטיח אדום (כי אין מקום לחצי או לשלם במטבח(ון) הפריזאי) ובהמשך יגיעו גם הענבים, אוי הענבים מאלזס. איכות הפירות שניתן למצוא בפריז גרמה לי להתחיל לאהוב עוגות עם פירות, בעבר לא ממש התחברתי לקונספט של טארט עם קרם פטיסייר ומעליו פירות עייפים, אבל כשמדובר בפירות איכותיים ועונתיים הסיפור שונה לגמרי.

אז לכבוד הקיץ, החלטנו בחבורת "מבשלים ביחד" לרקוח לכם פרויקט מחמם לב ומצנן גוף, מלא בפירות עונתיים ובמתכונים נהדרים. מכיוון שאני מאוד אוהבת שזיפים ואני כל כך מחכה למיראבלים הקטנים, בנתיים רקחתי לכם טארט עם קרם שקדים, אגוזי פקאן ושזיפים סגולים. שילוב המרקמים והטעמים בטארט הזה אהוב עלי במיוחד, בצק פריך קראנצ'י ומתקתק ומעליו קרם שקדים רך ושזיפים עסיסיים שגם מעניקים חמיצות לכל הקינוח הקייצי הזה. כמובן שאת הפרי אפשר להחליף בכל פרי קייצי אחר שאתם אוהבים כמו משמשים או אפרסקים.

טארט קרם שקדים, פקאן ושזיפים
רינג/תבנית נמוכה בקוטר 20 ס"מ

חומרים:
בצק פריך:
170 גרם קמח רגיל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (עדיף קרה)
20 גרם אבקת שקדים
60 גרם אבקת סוכר
2 גרם מלח
30 גרם ביצים (כחצי ביצה תלוי בגודלה)

קרם שקדים:
90 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת)
90 גרם סוכר דק
90 גרם אבקת שקדים
55 גרם ביצים (ביצה אחת בינונית)
10 גרם רום.
30 גרם אגוזי פקאן קלויים (ללא מלח) חתוכים גס

כ 12-13 שזיפים עגולים (אני מעדיפה את הסגולים הקשים), מגולענים, חצויים לשניים.

לפני האפייה, כמה שאני אוהבת לסדר טארטים (צילום: שרון היינריך)

הכנה:
בצק פריך:
1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח, ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית.
2. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר את המרכיבים ביחד לתערובת חולית.
3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית, לשים עד לקבלת בצק אחיד (לשים כמה שפחות). מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
4. באמצעות מערוך, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3 מ"מ.
5. מניחים את עלה הבצק בתוך רינג המונח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מהדקים את הבצק לרינג ומסירים שאריות באמצעות סכין. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, או יוצרים פסים דקים באמצעות סכין כדי שלא יתנפח באפייה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס ל 10 דקות. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.

קרם שקדים:
7. באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר, מקציפים חמאה, סוכר ואבקת שקדים. מוסיפים ביצים ואלכוהול ומערבבים עם מרית (לא בהקצפה). מוסיפים את שברי אגוזי הפקאן ומערבבים.
8. אחרי שהקלתית התקררה, מורחים עליה את קרם השקדים, כך שתווצר שכבה עבה של קרם שקדים.
9. מניחים מעל קרם השקדים את חצאי השזיפים כשהם שעונים אחד על השני בצורה מעגלית. אין צורך להשקיע אותם מאוד בתוך הקרם, הוא בכל מקרה יעטוף אותם קלות באפייה.
10. מכניסים את הטארט לתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות צלזיוס לכ 30 דקות, עד שפני הטארט מזהיבים והוא יציב. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.


ועכשיו לטרוף (צילום: שרון היינריך)


לכל המתכונים בפרויקט כנסו לכאן.


קיץ שמח!
שלכם
שרון

22 תגובות:

  1. שרון זה מהמם! איזה יופי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מותק :-) בואי למטבח(ון)

      מחק
  2. פשוט מקסים! שיהיה יום מתוק!

    אורלי

    השבמחק
  3. שרון זה מקסים וקייצי להפליא. התמונות נהדרות.

    השבמחק
  4. זה מושלם! ואני מטורפת על טארטים של פירות

    השבמחק
  5. כזה יפה שרון!! משלוחה דחוף 😊

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירי, אולי תבוא פשוט?

      מחק
  6. נהדר, שילוב מנצח!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקיר :-) מתי מגיע לביקור?

      מחק
  7. הי, נראה מעולה! כדי להכין בתבנית 24 בכמה להגדיל את הכמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. סביב 30 אחוז (בבצק אפשר להשאיר כמו שזה כי תמיד יש שאריות ולדעתי זה יספיק לך)

      מחק
  8. זה הטארט שזיפים הכי יפה שראיתי בחיי!

    השבמחק
  9. כמה שזה נראה טוב♥

    השבמחק
  10. נראה מדהים!
    מתכוונת לעשות! תודה! כיף לקרא ולראות את הצילומים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה, איזה כיף :-)

      מחק
  11. הכנתי! יצא לי מושלם
    חבל שאין אפשרות לשלוח צילום, צירפתי כדור גלידה וניל
    הנכד שלי ביקש את הקינוח הזה ליום הולדתו!!!
    Quelle Compliment!
    Merci Beaucoup
    Monique

    השבמחק
  12. כמה שזה יפה!
    אין כמוך!

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *