ישראלית גרה בפריז מטיילת בליסבון LISBON
![]() |
אי אפשר להפסיק לצלם את האריחים האלה, ואם זה בשילוב הפסטל דה נאטה זה בכלל טוב (צילום: שרון היינריך) |
כמה שהיא יפה (צילום: שרון היינריך) |
קשה להפסיק לצלם אותה (צילום: שרון היינריך) |
פבריקה קפה (צילום: שרון היינריך) |
קחו בחשבון :-) (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: Rua das Portas de Santo Antao 136
שעות פתיחה: כל יום 09:00-21:00
שעות פתיחה: כל יום 09:00-21:00
לא רחוק משם, כמה דקות הליכה, נמצא אחד המקומות הקטנים אך החשובים בביקור שלכם בליסבון. החנות הקטנה הקרויה "ג'ינג'ינה" A. GINJINHA היא אחד ממקומות המפגש המרכזיים בעיר, אין אחד שלא עובר במקום ולוגם ממשקה הג'ינג'ה המפורסם. מדובר בליקר דובדבנים חמוצים עשיר באלכוהול המוגש בכוסות זכוכית או פלסטיק קטנות ובתחתיתו שני דובדבנים חמוצים ועמוסים באלכוהול. בכל שעה של היום תוכלו למצוא אנשים שעוצרים במקום, לוגמים מהמשקה המשכר וממשיכים לדרכם. והמחיר, מגוחך, 1.40 יורו לשוט קטן ומשמח.
A. GINJINHA
כתובת: Largo Sao Domingos 8
שעות פתיחה: כל יום 09:00-22:00
ליקר דובדבנים בכל שעה (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: Largo Sao Domingos 8
שעות פתיחה: כל יום 09:00-22:00
בעודנו לוגמות את כוסית הבוקר, היה זה המוכר בדוכן הג'ינג'ה שהמליץ לנו על מסעדת A PROVINCIANA, הוא הבטיח שמדובר במסעדה הכי מקומית, פשוטה וטובה באזור, כזו שכל המקומיים אוכלים בה אוכל מקומי טיפוסי. לא תמיד ההמלצות האלה תואמות למציאות, אז החלטנו ללכת לבדוק את השטח. בשעה 10:30 הגענו למסעדה סמויה מן העין שממוקמת ברחוב קטן, כזה שאין כל טעם לעבור בו בדרך כלל. מאחורי הדלפק עמדה גברת חביבה שבדיוק סיימה להכין כמה עוגות ביתיות. לצד אחד השולחנות ישב גבר שעסק בספירת כסף וכמה מקומיים שתו להם כוסיות על הבר. סופר הכסף מקבל אותנו בחיוך ומסמן לנו בתנועות להגיע ב 12:00 לארוחת צהריים. אז כאמור התייצבנו ב 11:45 ואחרי כמה דקות היינו מוקפות במקומיים שבאו להפסקת צהריים במסעדה הכי מקומית באזור. הגברת שעמדה מאחורי הדלפק נכנסה למטבח, סופר הכסף נעמד מאחורי הדלפק והמלצרית הצעירה ריחפה בין עשרות הגברים, לבד. "אמא שלי היא הטבחית, אבא מנהל את המקום ואני המלצרית" הסבירה לנו בחיוך גדול אחרי שהרגיעה אותנו שאנחנו לא הנשים היחידות במקום, כי יש גם אותה.
ההזמנות נלקחות מיושבי המסעדה ואם המשפחה מתחילה להוציא מנות. ממטבח קטנטן יוצאות עוד ועוד מנות, דגים, בשרים, פירות ים, הכל נרקח על ידה והיא לבד עם הסירים. בקבוקי יין הבית מתרוקנים כאילו היו מים ולאט לאט מתמלאים השולחנות במנות גדולות. מסביבנו המנה המבוקשת ביותר היא הדיונון וגם דג הבקלה המאפיין מאוד את פורטוגל, המוגשים לצד פלחי תפוחי אדמה מטוגנים ואורז. החוויה שבארוחה הזו קשה לתיאור, לא מדובר במסעדת גורמה, וגם לא במסעדה מעוצבת וטרנדית, אלא פשוט במטבח משפחתי שמוציא מנות נפלאות מתובלות בהמון אהבה. מחיר הארוחה פשוט מצחיק, שתי מנות גדולות ביותר, שני קינוחים ושתי פחיות שתייה קלה עלו לנו 18.80 יורו בלבד.
מסעדת פועלים, ליטרלי (צילום: שרון היינריך) |
A PROVINCIANA
כתובת: Travessa do Fomo 23-25
שעות פתיחה: שני עד שבת 07:00-23:00 (ארוחת צהריים מוגשת בין 12:00 ל 14:00)
חדר המבצעים של המסעדה המשפחתית (צילום: שרון היינריך) |
TIMEOUT MARKET LISBON
כתובת: Av. 24 de Julho
שעות פתיחה: ראשון עד רביעי 10:00-00:00, חמישי עד שבת 10:00-02:00
חוויה רב חושית לכל חובב אוכל (צילום: שרון היינריך) |
מוסיקת הפאדו והכביסה הצבעונית, כמה קסם (צילום: שרון היינריך) |
FABRICA LISBOA
כתובת: R. da Madalena 121
שעות פתיחה: שלישי עד שישי 08:00-20:00, שבת וראשון 09:00-19:00
פבריקה לסיבון, מקום נעים לנשנוש קל (צילום: שרון היינריך) |
קופסאות שימורים באריזות הכי יפות שפגשתי (צילום: שרון היינריך) |
כמה השקעה באריזה (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: Rua dos Bacalhoeiros 34
שעות פתיחה: שני עד שבת 09:00-19:00
קשה לא לשים לב לעובדה שחומרי הגלם המאפיינים ביותר את ליסבון הם אלו המגיעים מהים, זו גם הסיבה שבחנויות המזכרות תראו פריטים מעוצבים בצורת דגים, חולצות עם דגים, קופסאות שימורים וכדומה. לעומת זאת, עולם המתוקים הפורטוגזי פחות מפותח והקינוחים בדרך כלל פשוטים ומתוקים מאוד. הקינוח המאפיין ביותר את פורטוגל הוא ה PASTEL DE NATA, אם תרצו הקרמשניט/קרם ברולה הפורטוגזי. מעין מאפה של בצק עלים עם מילוי של קרם פטיסייר בתוכו, מאוד פשוט אבל מאוד מאוד טעים, אם עושים אותו טוב. כמעט בכל מקום מגישים את הפסטל, אבל הבדלי הרמות בין המקומות יכולים להיות משמעותיים. אחד המקומות המומלצים ביותר בתוך העיר לטעום אותו הוא MANTEIGARIA, חנות קטנה הממוקמת בלב רובע השאידו המפורסם בה אפשר לרכוש רק את הקינוח הערמומי הזה וגם לראות את תהליך הייצור. מומלץ בחום לאכול את הפסטל במקום, לזרות עליו קינמון ו/או אבקת סוכר ולצפות בתהליך הכנת הקינוח מבעד לחלון השקוף.
כמויות בלתי נגמרות של בצק עלים (צילום: שרון היינריך) |
וכמה שזה טעים (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: Rua de Loreto 2
שעות פתיחה: כל יום 08:00-00:00
ואם אתם מעוניינים להגיע אל המקור של הפסטל דה נאטה סעו לרובע BELEM שנמצא כמה ק"מ ממרכז ליסבון ואפשר להגיע אליו בקלות באמצעות חשמלית מספר 15. בבלם יש דברים רבים לראות, אבל החשוב ביותר הוא ללא ספק מפעל הייצור של ה PASTEIS DE BELEM. ייצור הפסטל דה בלם החל כבר במאה ה 19, או אז חלה המהפכה הליברלית וכל המנזרים בפורטוגל נסגרו. בניסיון נואש לשרוד, ייצר אלמוני ממנזר בלם את המאפים המתוקים והתחיל למכור אותם ומהר מאוד קיבלו אלו את השם "פסטיס דה בלם". שמם של המתוקים יצא למרחוק וכמויות הייצור הלכו וגדלו. היום המתחם מורכב מכמה וכמה אולמות בהם פזורים מאות מקומות ישיבה וכן ממתחם ייצור סגור אליו מורשים להיכנס רק אלו החשופים למתכון הסודי שעובר מדור לדור. מדהים לראות את כמויות האנשים שנכנסות למקום הזה, ללא הפסקה. תור אחד לרכישה TO GO ותור אחר לישיבה במקום. אגב, מומלץ בחום לשבת במקום ולראות איך מתפקד עסק אליו נכנסים אלפי אנשים ביום, מרשים ביותר. המלצר החביב שלנו סיפר לנו שבכל יום מייצרים בחדרים הסודיים (שפיסה קטנה מהם ניתן לראות דרך חלון גדול) כ 25,000 פסטלים ויש אפשרות לייצר גם יותר, אם יש צורך (לפני חגים, ארועים וכו).
PASTEIS DE BELEM
כתובת: R. Belem 84-92
שעות פתיחה: כל יום 08:00-23:00
בלם, המכה של הפסטלים (צילום: שרון היינריך) |
חנות הספרים המיוחדת ביותר שראיתי (צילום: שרון היינריך) |
ולצד ספר חייבים עוגת שוקולד (צילום: שרון היינריך) |
ליסבון יכולה להיות חמה, חמה מאוד, ואין כמו גלידה מעולה כדי להתנחם בה ביום של שמש ולחות. כשקוראים חומר לפני הנסיעה לליסבון השם סנטיני עולה כמקום הכי טוב לאכול בו גלידה. אז אולי מדובר במקום חביב, אבל אנחנו מצאנו גלידה טעימה הרבה יותר, כזו ששווה לעבור חצי עיר כדי להגיע אליה. את החנות הקטנה הזו מצאנו בדרכנו לאחד היעדים, טפסנו לנו במעלה הרחובות, מסדירות נשימה מדי פעם, ותוהות כיצד דיירי המקום מתניידים להם רגלית מבלי להתלונן. פתאום ראינו תור ארוך וכשאנחנו רואות תור אנחנו בודקות במה מדובר. עשרות אנשים עמדו בשקט מופתי והמתינו לגלידה שלהם. אחד הצעירים שעמדו לפנינו הסביר לנו ש NANNARELLA היא הגלידה הטובה ביותר בליסבון ושבדרך כלל התור לחנות הקטנה ארוך הרבה יותר. בזמן ההמתנה קיבלנו ממנו הסבר על הטעמים המיוחדים המוצעים במקום, כמה נחמדים הפורטוגזים. בחרנו בשלושה טעמים בתוך גביע - זביון, קרמל ופיסטוק. כמה שזה היה טעים, הפיסטוק כל כך טבעי בטעמו והקרמל נהדר, אבל ההפתעה האמיתית הייתה הזביון, רק בשבילו הייתי מטפסת שוב את כל הגבעה הזו.
GELATERIA NANNARELLA
כתובת: Rua Nova da Piedade 64
שעות פתיחה: כל יום 12:00-22:00
שווה לטפס גבעות כדי להגיע אליה (צילום: שרון היינריך) |
פריז בליסבון (צילום: שרון היינריך) |
כתובת: Av. Duque de Avila 44
שעות פתיחה: שלישי עד שישי 08:30-08:00, שבת וראשון 09:30-19:00
האנשים של ליסבון (צילום: שרון היינריך) |
העיצוב של ליסבון (צילום: שרון היינריך) |
הקסם של ליסבון (צילום: שרון היינריך) |
שרון
חייבת להגיע לשם- מקסים! שומרת לי מיד
השבמחקבהחלט חייבת :-)
מחקליסבון נפלאה! ממליצה גם (למי שמתעניין) לבקר במוזיאון ה-azulejos .
השבמחקבהחלט :-)
מחקישר הועבר לחברה שנוסעת לשם היום...תודה
השבמחקנפלא :-)
מחקמה העונה המומלצת?
השבמחקעניין של העדפה אישית, מזג האוויר דומה לזה בישראל
מחקשרון, כל כך הרבה המלצות, במיוחד בשבילי. השנה זו שנת הליסבון שלי. התמונות שלך נפלאות. בטיול קודם לפורטוגל (ללא ליסבון) התרשמתי מהיופי הלא שלם. האריחים הצבעוניים נהדרים, אבל יש בעיני עוד משהו שיוצר את השיק והחן. זו באמת ארץ כיפית.
השבמחקתודה זיוה :-)
מחקבדרך לליסבון עוד 10 ימים 😊
השבמחק