ישראלית גרה בפריז מטיילת בליסבון LISBON

אי אפשר להפסיק לצלם את האריחים האלה, ואם זה בשילוב הפסטל דה נאטה זה בכלל טוב (צילום: שרון היינריך)
בשעה 11:45 אנחנו מגיעות למסעדה. שולחנות ארוכים מכוסים במפות משובצות של פעם, סכו"ם פשוט וכוסות זכוכית מסודרים עליהם, סלסילות עם לחמניות פועלים, המתנה דרוכה. ליד שניים מהשולחנות הקיצוניים ממתינים כבר שני סועדים לשעה 12:00, או אז יפתח המטבח ותחל ארוחת הצהריים. אנחנו מבקשת מהמלצרית הצעירה להנחות אותנו היכן לשבת משום שחלק מהשולחנות מסומנים בשלט קטן המעיד על כך שהם שמורים. היא מסמנת לנו לשבת ליד אחד הברנשים, כרגע זה אנחנו ועוד שני גברים, איזון מושלם. לאט לאט נכנסים עוד ועוד סועדים, גברים, פועלים בבגדי עבודה, אנשי משרדים בחליפות, רק גברים. בשעה 12:00 המסעדה מלאה עד אפס מקום, אין כיסא אחד לרפואה, שתי נשים וכל השאר גברים. המלצרית ניגשת אלינו בחיוך ולשאלתנו על פשר המצב המגדרי במסעדה היא מחייכת חיוך גדול ואומרת לנו "אל דאגה, אני אתכן".

כמה שהיא יפה (צילום: שרון היינריך)
ליסבון היא אחת הערים המרתקות בהן ביקרתי, עיר מתפתחת שלדעתי הולכת להיות אחת הערים המתוירות ביותר באירופה בשנים הקרובים. השילוב הזה של בירה אירופאית, היסטוריה, ים, אוכל מעולה, צעירים מכל העולם, גן עדן למעצבים מחירים זולים יחסית ואנשים נפלאים הוא מתכון מנצח לעיר ששווה להגיע אליה. בירת פורטוגל היא המערבית ביותר בבירות אירופה ומזג האוויר בה הוא ים תיכוני. אחד הדברים המרשימים ביותר בעיר הוא השילוב האדריכלי של ישן וחדש, הסגנונות האדריכליים הרבים שיש בה ובעיקר האזוליז'וש, כמה זמן לקח לי ללמוד להגיד את המילה הזו, עד סוף הביקור בעיר כבר הצלחתי.

קשה להפסיק לצלם אותה (צילום: שרון היינריך)
ה AZULEJOS הם האריחים הפורטוגזיים המפורסמים המעטרים בתים רבים בליסבון. מבחינתי האריחים עצמם הם סיבה נהדרת להגיע לפורטוגל, בעיקר אם אתם חובבי צילום או עיצוב, מחפשים השראה לעיצוב בית, עיצוב מוצר או עיצוב קינוח. האריחים המרהיבים נמצאים כמעט על כל מבנה, כולל בתוך מבנים, בחדרי מדרגות, במסעדות, על קירות פנימיים וחיצוניים, במבנים ישנים ובמבנים חדשים יותר. אי אפשר לשבוע מהקסם שהאריחים האלו מייצרים, אין גבול ליצירתיות ולשילובי הצבעים והצורות. דקות ארוכות, אולי שעות במצטבר, עמדתי מול אריחים וצילמתי אותם, אפשר ממש לבנות קטלוג של אריחים מביקור של כמה ימים בעיר וההשראה, אין לה סוף.

פבריקה קפה (צילום: שרון היינריך)
את הבוקר נהגנו לפתוח באחד מבתי הקפה שמצאנו במחקר המקיף שעשינו לפני הנסיעה. כיאה לאירופה הקפה לא מהטובים שיש, אבל כמו בבירות אחרות ביבשת הרי שגם כאן התחילו להיפתח בתי קפה עם קפה איכותי, כזה שנקלה במקום, בריסטה שיודע להפעיל מכונה וחלב טרי (לא עניין של מה בכך). הקפה אליו חזרנו כמה פעמים הוא FABRICA COFFEE ROASTERS שנמצא ממש במרכז העיר, קרוב לכיכר Restauradores. הקפה המוגש במקום מחולק לכמה סוגים כשניתן להזמין את תערובת הבית או שני סוגים נוספים המתחלפים מדי פעם. הלאטה המבוסס על תערובת הבית היה טוב מאוד, אבל כשלקחנו את זה המבוסס על קפה מגואטמלה הוא היה אף טוב יותר. גם המנות המוגשות במקום נחמדות מאוד, טעמנו סנדוויץ טונה וגם עוגת גזר, אוכל טעים וקלאסי של קופי-שופ. טעמנו גם את הטוראדה, אחת המנות הבסיסיות בכל בית קפה בליסבון, קלי המוגש עם הרבה חמאה ובמקרים מסוימים גם עם ריבה (מקביל לטרטין הצרפתי). גם העיצוב של המקום מקסים, ניתן לשבת בחוץ או בפנים וליהנות משירות של צוות נחמד וצעיר.

קחו בחשבון :-) (צילום: שרון היינריך)
FABRICA COFFEE ROASTERS
כתובת: Rua das Portas de Santo Antao 136
שעות פתיחה: כל יום 09:00-21:00

לא רחוק משם, כמה דקות הליכה, נמצא אחד המקומות הקטנים אך החשובים בביקור שלכם בליסבון. החנות הקטנה הקרויה "ג'ינג'ינה" A. GINJINHA היא אחד ממקומות המפגש המרכזיים בעיר, אין אחד שלא עובר במקום ולוגם ממשקה הג'ינג'ה המפורסם. מדובר בליקר דובדבנים חמוצים עשיר באלכוהול המוגש בכוסות זכוכית או פלסטיק קטנות ובתחתיתו שני דובדבנים חמוצים ועמוסים באלכוהול. בכל שעה של היום תוכלו למצוא אנשים שעוצרים במקום, לוגמים מהמשקה המשכר וממשיכים לדרכם. והמחיר, מגוחך, 1.40 יורו לשוט קטן ומשמח.

ליקר דובדבנים בכל שעה (צילום: שרון היינריך)
A. GINJINHA
כתובת: Largo Sao Domingos 8
שעות פתיחה: כל יום 09:00-22:00

בעודנו לוגמות את כוסית הבוקר, היה זה המוכר בדוכן הג'ינג'ה שהמליץ לנו על מסעדת A PROVINCIANA, הוא הבטיח שמדובר במסעדה הכי מקומית, פשוטה וטובה באזור, כזו שכל המקומיים אוכלים בה אוכל מקומי טיפוסי. לא תמיד ההמלצות האלה תואמות למציאות, אז החלטנו ללכת לבדוק את השטח. בשעה 10:30 הגענו למסעדה סמויה מן העין שממוקמת ברחוב קטן, כזה שאין כל טעם לעבור בו בדרך כלל. מאחורי הדלפק עמדה גברת חביבה שבדיוק סיימה להכין כמה עוגות ביתיות. לצד אחד השולחנות ישב גבר שעסק בספירת כסף וכמה מקומיים שתו להם כוסיות על הבר. סופר הכסף מקבל אותנו בחיוך ומסמן לנו בתנועות להגיע ב 12:00 לארוחת צהריים. אז כאמור התייצבנו ב 11:45 ואחרי כמה דקות היינו מוקפות במקומיים שבאו להפסקת צהריים במסעדה הכי מקומית באזור. הגברת שעמדה מאחורי הדלפק נכנסה למטבח, סופר הכסף נעמד מאחורי הדלפק והמלצרית הצעירה ריחפה בין עשרות הגברים, לבד. "אמא שלי היא הטבחית, אבא מנהל את המקום ואני המלצרית" הסבירה לנו בחיוך גדול אחרי שהרגיעה אותנו שאנחנו לא הנשים היחידות במקום, כי יש גם אותה.

מסעדת פועלים, ליטרלי (צילום: שרון היינריך)
ההזמנות נלקחות מיושבי המסעדה ואם המשפחה מתחילה להוציא מנות. ממטבח קטנטן יוצאות עוד ועוד מנות, דגים, בשרים, פירות ים, הכל נרקח על ידה והיא לבד עם הסירים. בקבוקי יין הבית מתרוקנים כאילו היו מים ולאט לאט מתמלאים השולחנות במנות גדולות. מסביבנו המנה המבוקשת ביותר היא הדיונון וגם דג הבקלה המאפיין מאוד את פורטוגל, המוגשים לצד פלחי תפוחי אדמה מטוגנים ואורז. החוויה שבארוחה הזו קשה לתיאור, לא מדובר במסעדת גורמה, וגם לא במסעדה מעוצבת וטרנדית, אלא פשוט במטבח משפחתי שמוציא מנות נפלאות מתובלות בהמון אהבה. מחיר הארוחה פשוט מצחיק, שתי מנות גדולות ביותר, שני קינוחים ושתי פחיות שתייה קלה עלו לנו 18.80 יורו בלבד.

A PROVINCIANA
כתובת: Travessa do Fomo 23-25
שעות פתיחה: שני עד שבת 07:00-23:00 (ארוחת צהריים מוגשת בין 12:00 ל 14:00)

חדר המבצעים של המסעדה המשפחתית (צילום: שרון היינריך)
ואם אתם חובבי אוכל אבל מעוניינים לנסות את המטבח העדכני יותר, מומלץ מאוד לבקר בשוק TimeOut ליסבון, שמוגדר כאחת האטרקציות המעניינות ביותר בעיר. לפני שנכנסו לשוק תארנו לעצמנו עוד מתחם של אחד מפסטיבלי האוכל, כזה שבו הבלגן חוגג, המנות קטנות ולא מוגשות בתנאים נאותים והפחים גואים. כמה שטעינו, מדובר בעצם בחלל גדול ממדים שנמצא סמוך לנהר הטז'ו, קרי בחלק התחתון של העיר. השוק בנוי כמו מתחם אירועים גדול במרכזו מאות מקומות ישיבה ומסביבם עשרות דוכנים של מסעדות, קינוחים, שתייה ומעדנים. חלק גדול מדוכני המסעדות הם בעצם שלוחות של מסעדות מובילות בעיר, המציעות מנות גורמה נדיבות במחירים נמוכים ביותר. בכל רגע נתון נמצאים במקום מאות אנשים שאוכלים ועדיין המקום נקי, מאורגן, נעים ומצליח לייצר אווירה מדליקה למרות גודלו. אנחנו טעמנו כמה מנות של מסעדת SEA ME המפורסמות, שגם לה יש נציגות בשוק. הכריך עם נתח הטונה הצרובה היה המנה הטובה ביותר שטעמנו בליסבון. על פניו מנה פשוטה מאוד, ללא תוספות וללא ריבוי מרכיבים, אך שימוש בחומרי גלם משובחים הופך אותה ללא פחות ממעולה.

TIMEOUT MARKET LISBON
כתובת: Av. 24 de Julho
שעות פתיחה: ראשון עד רביעי 10:00-00:00, חמישי עד שבת 10:00-02:00

חוויה רב חושית לכל חובב אוכל (צילום: שרון היינריך)
אחד האזורים המרתקים והיפים בליסבון הוא שכונת ALFAMA העתיקה ששמרה על המראה המקורי שלה, אחרי ששרדה את רעידת האדמה שפקדה את העיר ב 1755. ליסבון כולה נבנתה מחדש והמראה הנוכחי שלה הוא תוצאה של שיקום העיר אחרי אותו יום בו היא כמעט נהרסה קליל. אלפאמה היא אחד השרידים למראה העיר טרם רעידת האדמה והיא מהווה מוקד משיכה לרבים. השכונה בנויה על צלע הר וכדאי מאוד לטפס אל הפסגה שלה ולרדת בסמטאות הציוריות בחזרה אל העיר ההומה. בשכונה, שהייתה במקור שכונת עוני, גרו בעבר מוסלמים לצד יהודים ואוכלוסייה גדולה של דייגים, כיום מדובר בשכונה שמושכת אליה מבקרים רבים גם בגלל האותנטיות והציוריות שלה וגם מפני שבסביבתה נפתחו מקומות בילוי רבים, בתי קפה ומסעדות. לדעתי אחד האזורים הכי מהנים לשיטוט לא מתוכנן בליסבון הוא השכונה הזו, הסמטאות הצרות, מוסיקת הפאדו שנשמעת מברים מקומיים, מכולות קטנות עם מאמות פורטוגזיות וגם מקומות עדכניים יותר שנפתחו בשכונה או למרגלותיה ומהווים מוקד משיכה לבליינים רבים.

מוסיקת הפאדו והכביסה הצבעונית, כמה קסם (צילום: שרון היינריך)
אם אתם מתכננים להגיע לאלפאמה, שווה לעצור בדרך אליה או בירידה ממנה בכמה מקומות מיוחדים מאוד שאנחנו חזרנו אליהם יותר מפעם אחד. חובבי הרטרו ישמחו מאוד לפקוד את FABRICA LISBOA שנמצא באחד הרחובות היפים ביותר מבחינת גיוון אריחי הבניינים שיש בו. אנחנו צעדנו לכל אורכו של הרחוב לפחות פעמיים במהלך שהותנו בעיר ובכל פעם גילינו דברים חדשים. פבריקה הוא מוסד בעיר, מקום אליו מגיעים בעיקר צעירים מכל העולם, היפסטרים, סטודנטים וגם תיירים סקרנים. מיד כשנכנסים למקום נשבים בקסמו, הוא לא גדול מאוד וגם לא מעוצב בצורה ייחודית אבל הוא כן שופע בחפצי וינטאג' רבים ובצוות שירותי ביותר שמעניק למקום תחושה של ביקור בבית של חברים. דקות ארוכות סקרתי כל פריט ופריט, וכמה שהם יפים. משקלים ישנים, סירי אמייל, רדיו עם כפתור שמסובבים, קלטות אודיו, קלטות וידאו ועוד ועוד. בבית הקפה מגישים ארוחות קלילות, מאפים מתוקים, עוגות ושתיה. אנחנו טעמנו את הקרואסון שלהם המוגש ככריך עם ביצת עין, עגבנייה וגבינה, כשלצדו צ'יפס (תפוצ'יפס סטייל) וסלט ירוק. היה טעים מאוד ובעיקר אווירתי ומחמם לב.

FABRICA LISBOA
כתובת: R. da Madalena 121
שעות פתיחה: שלישי עד שישי 08:00-20:00, שבת וראשון 09:00-19:00

פבריקה לסיבון, מקום נעים לנשנוש קל (צילום: שרון היינריך)
ממש קרוב לפבריקה נמצאת אחת החנויות הקסומות אליה נכנסנו בליסבון, CONSERVEIRA DE LISBOA. מדובר בחנות הקיימת משנת 1930 שכל ייעודה הוא ממכר קופסאות שימורים של מוצרים המגיעים מהים. טונה, סרדינים, דגים, אנשובי, דיונונים, ביצי דגים ועוד ועוד. אחת העובדות במקום מסכימה להדגים לנו כיצד הם אורזים את קופסאות השימורים המגיעות ערומות ממיתוג משלושה מפעלים שונים עמם עובדת החנות. כל קופסת פח המגיעה לחנות נארזת על ידי עובדי המקום בצורה ידנית באריזת וינטג' מקסימה וצבעונית. כך נבנים להם מגדלים של מרהיבים של קופסאות בעיצובים שונים ובצבעים שונים. אחת המוכרות מספרת לנו שלאור הכמות הגדולה של קופסאות שעליהם לארוז ידנית, הרי שיש אנשים שמקבלים לבתיהם את קופסאות הפח ואורזים אותם בתשלום עבור החנות, מדהים שיש עדיין שיטת עבודה שכזו. ואת מה שתרכשו בחנות, יארזו לכם בנייר חום ממוחזר עם חוט מלופף, כמה סטייל ופשטות גם יחד.

קופסאות שימורים באריזות הכי יפות שפגשתי (צילום: שרון היינריך)
כמה השקעה באריזה (צילום: שרון היינריך)
CONSERVEIRA DE LISBOA
כתובת: Rua dos Bacalhoeiros 34
שעות פתיחה: שני עד שבת 09:00-19:00

קשה לא לשים לב לעובדה שחומרי הגלם המאפיינים ביותר את ליסבון הם אלו המגיעים מהים, זו גם הסיבה שבחנויות המזכרות תראו פריטים מעוצבים בצורת דגים, חולצות עם דגים, קופסאות שימורים וכדומה. לעומת זאת, עולם המתוקים הפורטוגזי פחות מפותח והקינוחים בדרך כלל פשוטים ומתוקים מאוד. הקינוח המאפיין ביותר את פורטוגל הוא ה PASTEL DE NATA, אם תרצו הקרמשניט/קרם ברולה הפורטוגזי. מעין מאפה של בצק עלים עם מילוי של קרם פטיסייר בתוכו, מאוד פשוט אבל מאוד מאוד טעים, אם עושים אותו טוב. כמעט בכל מקום מגישים את הפסטל, אבל הבדלי הרמות בין המקומות יכולים להיות משמעותיים. אחד המקומות המומלצים ביותר בתוך העיר לטעום אותו הוא MANTEIGARIA, חנות קטנה הממוקמת בלב רובע השאידו המפורסם בה אפשר לרכוש רק את הקינוח הערמומי הזה וגם לראות את תהליך הייצור. מומלץ בחום לאכול את הפסטל במקום, לזרות עליו קינמון ו/או אבקת סוכר ולצפות בתהליך הכנת הקינוח מבעד לחלון השקוף.

כמויות בלתי נגמרות של בצק עלים (צילום: שרון היינריך)
וכמה שזה טעים (צילום: שרון היינריך)
MANTEIGARIA
כתובת: Rua de Loreto 2
שעות פתיחה: כל יום 08:00-00:00

ואם אתם מעוניינים להגיע אל המקור של הפסטל דה נאטה סעו לרובע BELEM שנמצא כמה ק"מ ממרכז ליסבון ואפשר להגיע אליו בקלות באמצעות חשמלית מספר 15. בבלם יש דברים רבים לראות, אבל החשוב ביותר הוא ללא ספק מפעל הייצור של ה PASTEIS DE BELEM. ייצור הפסטל דה בלם החל כבר במאה ה 19, או אז חלה המהפכה הליברלית וכל המנזרים בפורטוגל נסגרו. בניסיון נואש לשרוד, ייצר אלמוני ממנזר בלם את המאפים המתוקים והתחיל למכור אותם ומהר מאוד קיבלו אלו את השם "פסטיס דה בלם". שמם של המתוקים יצא למרחוק וכמויות הייצור הלכו וגדלו. היום המתחם מורכב מכמה וכמה אולמות בהם פזורים מאות מקומות ישיבה וכן ממתחם ייצור סגור אליו מורשים להיכנס רק אלו החשופים למתכון הסודי שעובר מדור לדור. מדהים לראות את כמויות האנשים שנכנסות למקום הזה, ללא הפסקה. תור אחד לרכישה TO GO ותור אחר לישיבה במקום. אגב, מומלץ בחום לשבת במקום ולראות איך מתפקד עסק אליו נכנסים אלפי אנשים ביום, מרשים ביותר. המלצר החביב שלנו סיפר לנו שבכל יום מייצרים בחדרים הסודיים (שפיסה קטנה מהם ניתן לראות דרך חלון גדול) כ 25,000 פסטלים ויש אפשרות לייצר גם יותר, אם יש צורך (לפני חגים, ארועים וכו).

PASTEIS DE BELEM
כתובת: R. Belem 84-92
שעות פתיחה: כל יום 08:00-23:00

בלם, המכה של הפסטלים (צילום: שרון היינריך)
ובדרך מבלם חזרה למרכז ליסבון כדאי לכם לעצור באחד המתחמים הכי טרנדים בליסבון, ה LX FACTORY. מדובר במעין נווה מדבר עיצובי בלב האזור הכי תעשייתי של ליסבון, אליו אין כל סיבה להגיע אלמלא המתחם המיוחד הזה. מקבץ של מסעדות, בתי קפה וחנויות עיצוב היפסטריות, אמנות רחוב, הופעות ואווירה של אורבניות מתחדשת. אחת החנויות המרשימות ביותר במתחם היא חנות הספרים LER DEVAGAR, או בתרגום פשוט "לקרוא לאט" המעוצבת בצורה עוצרת נשימה. מדפים עמוסי ספרים מכסים את הקירות הגבוהים, מעל דוכני הספרים מרחפת לה מישהי על אופניים ובקומה למעלה בית קפה קטן עם מיצג של מכניקה. חוויה מיוחדת במינה. באגף המתוקים מומלץ בחום להיכנס לבית הקפה הקסום של LANDEAU שיש לו גם סניף במרכז העיר. ללנדאו מגיעים רק כדי לאכול פרוסה של עוגת שוקולד נפלאה, למעשה זו המנה היחידה המוגשת במקום לצד משקאות חמים או קרים. העוגה מורכבת מבסיס שוקולדי, מעליו מוס שוקולד וקרם שוקולד עדין עם קקאו מעליו. בהחלט עוגת שוקולד נפלאה, לא מתוקה מדי, מרקם עדין עדין והמוני אנשים שנשבעים שזו עוגת השוקולד הטובה ביותר בעולם.

חנות הספרים המיוחדת ביותר שראיתי (צילום: שרון היינריך)
ולצד ספר חייבים עוגת שוקולד (צילום: שרון היינריך)
LX FACTORY

ליסבון יכולה להיות חמה, חמה מאוד, ואין כמו גלידה מעולה כדי להתנחם בה ביום של שמש ולחות. כשקוראים חומר לפני הנסיעה לליסבון השם סנטיני עולה כמקום הכי טוב לאכול בו גלידה. אז אולי מדובר במקום חביב, אבל אנחנו מצאנו גלידה טעימה הרבה יותר, כזו ששווה לעבור חצי עיר כדי להגיע אליה. את החנות הקטנה הזו מצאנו בדרכנו לאחד היעדים, טפסנו לנו במעלה הרחובות, מסדירות נשימה מדי פעם, ותוהות כיצד דיירי המקום מתניידים להם רגלית מבלי להתלונן. פתאום ראינו תור ארוך וכשאנחנו רואות תור אנחנו בודקות במה מדובר. עשרות אנשים עמדו בשקט מופתי והמתינו לגלידה שלהם. אחד הצעירים שעמדו לפנינו הסביר לנו ש NANNARELLA היא הגלידה הטובה ביותר בליסבון ושבדרך כלל התור לחנות הקטנה ארוך הרבה יותר. בזמן ההמתנה קיבלנו ממנו הסבר על הטעמים המיוחדים המוצעים במקום, כמה נחמדים הפורטוגזים. בחרנו בשלושה טעמים בתוך גביע - זביון, קרמל ופיסטוק. כמה שזה היה טעים, הפיסטוק כל כך טבעי בטעמו והקרמל נהדר, אבל ההפתעה האמיתית הייתה הזביון, רק בשבילו הייתי מטפסת שוב את כל הגבעה הזו.

GELATERIA NANNARELLA
כתובת: Rua Nova da Piedade 64
שעות פתיחה: כל יום 12:00-22:00

שווה לטפס גבעות כדי להגיע אליה (צילום: שרון היינריך)
ואם חסרים לכם קינוחים צרפתיים כשאתם מבקרים בליסבון, הנה מקום ששווה מאוד לפקוד כשאתם מבקרים בעיר. L'ECLAIR היא פטיסרי צרפתית למהדרין שפתחו בני זוג ממוצא צרפתי-פורטוגזי. השניים החליטו להביא את צרפת לפורטוגל והצטרפו לגל המונו-פרודקט (מוצר אחד) שפשט על עיר האורות. היה זה כריסטוף אדם שפתח את חנות האקלרים הראשונה בפריז ואחריו צצו עוד ועוד בוטיקי מתוקים המתמקדים בקינוח אחד אותו מייצרים במגוון גדול של טעמים, מילויים וציפויים. "האקלר" היא חנות חריגה בנוף הליסבוני ומלבדה לא ניתן למצוא בעיר קינוחים המשתייכים לזרם הפטיסרי הצרפתית. בויטרינה של הבוטיק תוכלו למצוא מגוון גדול של אקלרים במילויים ובציפויים שונים כמו אקלר לימון, אקלר פרי-ברסט עם קרם פרלינה המיוצר במקום, אקלר סאנט אונורה וזה שאהבנו במיוחד הוא אקלר היער השחור. מקסים לראות איך הקינוחים המתוחכמים האלה מתקבלים אצל הפורטוגזים שפוקדים את הבוטיק ורוכשים לקחת או לאכול במקום. לאור ההצלחה פתחו השניים גם דוכן אקלרים בשוק TimeOut כך אפשר לטעום את היצירות שלהם מיד אחרי ארוחה מעולה מבלי להרחיק לעיר העליונה.

פריז בליסבון (צילום: שרון היינריך)
L'ECLAIR
כתובת: Av. Duque de Avila 44
שעות פתיחה: שלישי עד שישי 08:30-08:00, שבת וראשון 09:30-19:00

האנשים של ליסבון (צילום: שרון היינריך)
העיצוב של ליסבון (צילום: שרון היינריך)
הקסם של ליסבון (צילום: שרון היינריך)
שלכם
שרון

11 תגובות:

  1. חייבת להגיע לשם- מקסים! שומרת לי מיד

    השבמחק
  2. ליסבון נפלאה! ממליצה גם (למי שמתעניין) לבקר במוזיאון ה-azulejos .

    השבמחק
  3. ישר הועבר לחברה שנוסעת לשם היום...תודה

    השבמחק
  4. אנונימי25/9/17 21:33

    מה העונה המומלצת?

    השבמחק
    תשובות
    1. עניין של העדפה אישית, מזג האוויר דומה לזה בישראל

      מחק
  5. שרון, כל כך הרבה המלצות, במיוחד בשבילי. השנה זו שנת הליסבון שלי. התמונות שלך נפלאות. בטיול קודם לפורטוגל (ללא ליסבון) התרשמתי מהיופי הלא שלם. האריחים הצבעוניים נהדרים, אבל יש בעיני עוד משהו שיוצר את השיק והחן. זו באמת ארץ כיפית.

    השבמחק
  6. בדרך לליסבון עוד 10 ימים 😊

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *