מי אמר שאהבה לא נופלת משמיים, עוגת יומולדת לממוש

העוגה של ממוש, ותודה לגיא על המגדל הקטן (צילום: שרון היינריך)
לפני חמש שנים היא הגיעה אלי לסיור. מנכ"לית קשוחה של חברת מחקר בינלאומית, באמצע נסיעת עבודה, עצרה ליומיים בפריז ו"נפלה" עלי משמיים. בסיור גילינו שיש לנו הרבה מן המשותף, אהבה לאוכל, לטיולים, למתכונים ולחומרי גלם. גילינו גם שנולדנו באותו התאריך 18.2 ובהמשך גם גילינו שנולדנו באותו תאריך עברי, למרות שיש ביננו רק 8 שנים של הבדל בגיל. אתם יודעים איך זה, דברים טובים מגיעים בלי כל הודעה מוקדמת. באותה תקופה כיכבו במטרו פרסומות של אתר היכרויות צרפתי "אהבה לא נופלת מהשמיים" זעק השלט, ואני חייכתי לעצמי, היא דווקא כן.

רבות סופר על סיפור ההיכרות של גלי (המכונה ממוש) ושלי, ועל איך היא שינתה לי את החיים וגרמה לי להבין שלאהבה אין חוקים. על הצימר הפריזאי הקטן שלנו שבו אנחנו רוקמות חלומות וגם מגשימות, על הריצות בבוקר (למרות שלאחרונה גלי קצת מנצנצת אם נודה על האמת), על הארוחות הישראליות שאנחנו עושות לשף פטיסיירים שנהנים כל כך מהשקשוקה של ממוש, על הנסיעות שלנו בעולם ועל הפגישות המרתקות בתחום הקולינרי במסגרתן, על הדמיון שקיים ביננו (ואתם לא מבינים כמה אנחנו בעצם שונות). ויש גם את הפינה הקבועה שלנו בבוקר באינסטוש, שתי כוסות קפה שממוש רוקחת ושני מאפים שלצדם סקר יומי, פינה שאנשים עוקבים אחרי מכל העולם ומחכים בכל יום לראות מה קורה בצימר שלנו.

אין כמו החיוך הזה (צילום: שרון היינריך)
ואם קפה, כולם כבר יודעים שממוש אוהבת קפה ואם הוא מגיע בעוגת שוקולד או בטראפלס אז בכלל. בכל שנה אני חושבת מה להכין לה ליום ההולדת ובסופו של דבר אני תמיד חוזרת לשילוב של שני חומרי הגלם שהיא כל כך אוהבת. ככה זה כשאוהבים, לא עושים ניסיונות אחד על השני, פשוט שמחים לגוון בתוך מרחב האהבה.

עוגת שיפון שוקולד וקרם קפה לממוש
תבנית מיוחדת לעוגת שיפון (או אנג'ל קייק) בקוטר 22 ס"מ

חומרים:
עוגת שיפון קפה:
170 גרם קמח רגיל
10 גרם אבקת קקאו
25 גרם אבקת קפה נמס
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
110 גרם סוכר

5 חלמונים (M)
85 מ"ל שמן רגיל
50 מ"ל מים
75 מ"ל משקה אספרסו עם 2 כפות סוכר
כמה טיפות תמצית וניל

6 חלבונים (M)
100 גרם סוכר

35 גרם שוקולד בלונדי מגורר

גנאש שוקולד מריר וליקר קפה:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
20 מ"ל ליקר קפה (אני עשיתי שימוש בקלואה)

קרם מסקרפונה קפה:
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
200 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות קפה מגורען נמס + שתיים/שלוש כפות מים רותחים מעורבבים ביחד למשחת קפה


הכנה:
עוגת שיפון קפה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. בניגוד למקובל, לא משמנים ולא מרפדים את תבנית האפייה כדי לעזור לעוגה "לטפס" על הדפנות ולהגיע לגובה הרצוי.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וכמות ראשונה של סוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, שמן, מים ווניל.
4. בקערה שלישית מקצפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה 100 גרם סוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב מאוד.
5. מעבירים את תערובת החלמונים אל קערת החומרים היבשים, טורפים באמצעות מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה.
6. מקפלים פנימה את החלבונים ואת השוקולד המגורר בהדרגה (מומלץ לקפל כל פעם שליש), עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שהעוגה יציבה לגמרי למגע.
8. מוציאים את העוגה מהתנור. אם עשיתם שימוש בתבנית שיפון (תבנית עם חור במרכז ורגליות, או תבנית עם חור במרכז כשהחרוט שיוצר את החור גבוה יותר מדפנות התבנית, כך שאפשר להשעין את התבנית הפוכה עליו), הופכים את התבנית כך שפני העוגה כלפי מטה ומצננים. כך העוגה לא תצנח פנימה, אלא תשמור על הגובה המרהיב שלה.
9. מחלצים את העוגה מהתבנית, מכיוון שהתבנית לא שומנה הרי שיש לעבור עם סכין בין העוגה לדפנות ולשחרר אותה בעדינות. מניחים את העוגה על מגש מתאים כשפני העוגה כלפי מטה.
גנאש שוקולד מריר וליקר קפה:
10. מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים בעדינות לקבלת גנאש חלק.
11. מוסיפים ליקר קפה ומערבבים, יוצקים על העוגה.
קרם מסקרפונה קפה:
12. מביאים שמנת לסף רתיחה
13. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר לכשעה.
14. מערבבים גבינת מסקרפונה עם גנאש השוקולד, מוסיפים את משחת הקפה ומערבבים. מכניסים למקרר לשעתיים.
15. מוציאים את הקרם מהמקרר ומקציפים לקבלת קרם יציב מאוד (לא להתייאש, זה לוקח לעתים לא מעט זמן).
16. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בצורה הרצויה. אני בחרתי בזילופים בגדלים לא אחידים.

מזל טוב ממוששלי (צילום: שרון היינריך)

מזל טוב מהממת שלי!
LOVE U
שרון

תגובה 1:

  1. אנונימי10/3/18 23:29

    Happy birthsday Galit!
    from your cousin Eilat

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *