BLOG DAY כמה המלצות על בלוגים שאני אוהבת במיוחד

31.8.18 , 4 תגובות

כשבלוג וגוגל נפגשים
הבלוג שינה את חיי. אולי זה נשמע לכם משפט מוגזם, אבל האמת היא שזו ממש המציאות. אני זוכרת את הרגע הזה בו ישבתי בדירה השכורה שלי בחיפה, ברחוב רענן, באחד הוואדיות שיורדים מהכרמל, מקשיבה לתנים ולחזירי הבר שפקדו את החצר של הבניין ותוהה לעצמי האם ללחוץ או לא ללחוץ. החלטתי לעשות שימוש במקש ה"אנטר" של המחשב המיושן שלי (שאיתן אהב מאוד לתקן לי גם אם היה מדובר בפירוק ובהרכבה של שעות, העיקר שהד"ר יטפל) ושיגרתי את הפוסט הראשון שלי לאוויר העולם. לפני 9 שנים בלוגרים של אוכל בישראל לא היו רבים מאוד ותחום הפטיסרי הצרפתית כלל לא היה מוכר. החוויות שלי מהביקורים בפריז בערו בי והרגשתי צורך עז לשתף את העולם, לצעוק את מה שאני מרגישה. 9 שנים חלפו מהפוסט הראשון, איפה הייתי אז ואיפה אני היום.

הלוגו שעיצבה לי ריקי תבור אחרי סיור שעשיתי לה

בתחילה היו לי כל יום כמה כניסות ואם להודות רובן היו של חברים ושל משפחה שהרגישו צורך לפרגן. לאט לאט תפס הבלוג תאוצה והפך לאחת הסיבות המרכזיות בזכותן שמחתי לקום בבוקר. רוב הקוראים מכירים את הסיפור שלי, אבל אם לסכם בכמה מילים, הרי שהבלוג הוא בעצם הגורם שבזכותו אני בפריז, הוא זה שגרם לי לחלום ואפשר לי להוציא מהפה את המילים - החלום שלי הוא לעבור לפריז ולחקור את תחום הפטיסרי בממלכת הקינוחים. אז כמובן שזה לא היה כזה פשוט והמקל של גבי ודבי (ילידי שנות ה 70 זוכרים?) לא ממש עבד לי, אבל בסוף זה קרה וכשנה אחרי לידת הבלוג נולד המעבר לעיר האורות. 9 שנים של כתיבה, 8 שנים של פריז, אהבה גדולה, חתונה, עסק פורח ועוד מיליון חלומות לעתיד. אז כן, הבלוג שינה את חיי, למעשה הוא הפך אותם לחלוטין, לטובים יותר, רחבים יותר, מעניינים יותר ועמוקים יותר.

ממוש, המתנה הכי שווה שהבלוג העניק לי
ה 31.8 הוא יום הבלוג הבינלאומי, יום בו בלוגרים מכל העולם ממליצים על בלוגים שהם אוהבים. רשימת האהבות שלי בתחום הזה כל כך ארוכה ולכן הבחירה לא פשוטה. הנה כמה המלצות על בלוגים ישראלים שעושים לי טוב בלב, כמובן שרובם בתחום הקולינרי אבל יש גם אחרים :-)

פיית העוגיות
מה עוד אפשר להגיד על ענבל לביא שלא נאמר. אז אני אגיד לכם, רוב האנשים מכירים אותה כ"פיית העוגיות" מעין שם במה שכזה שמאחוריו מסתתרת אחת הנשים שאני מאוד מעריכה בתחום הבלוגים ומתכוני הקינוחים. לביא מתייחסת לעיסוק שלה בשיא הרצינות וכל מתכון שהיא מעלה הוא יצירת מופת. בעולם שבו אנשים רבים מחפשים קיצורי דרך, היא מחפשת דווקא את כל מה שדורש השקעה רבה, טכניקות מיוחדות ובעיקר טעם נפלא. היא לא רק מוכשרת, היא גם סופר צנועה ונעימה ואופה לנו הפתעות חגיגיות לשנה הקרובה.

אבקת קסמים של מתיקות

מתוקים שלי
אחרי חן שוקרון אני עוקבת כבר כמה וכמה שנים, למעשה שתינו היינו בין הראשונים שפתחו בלוג בתחום הזה בארץ ושני הבלוגים שלנו נולדו די קרוב אחד לשני. גם שוקרון עברה שינוי גדול בחיים ומצאה בבלוג את הייעוד שלה, על כך אני מעריכה אותה מאוד. המתכונים שלה מדויקים, הצילומים נהדרים והמקצועיות שלה ניכרת בכל פרט ופרט. אחד הדברים האהובים עלי בבלוג מתכונים הוא נגישות המתכונים והיכולת לפשוט מתכונים מורכבים, ובזה שוקרון אלופה. אם אתם מחפשים מתכון מהיר לפיצה, חפשו בבלוג שלה, המתכון הזה הציל אותי לא פעם :-)

מתוקים שלה ושלנו


THE KITCHEN COACH
הגבר שבחבורה, עז תלם המקסים שהדבר הכי בולט אצלו הוא הצניעות והנחמדות אין קץ, נכון שאלו מאפיינים אישיותיים אבל הם משפיעים בצורה מובהקת על סגנון הבלוג והכתיבה שלו. תלם מתייחס לכל פוסט שלו כאל פרויקט לתואר שני, הוא חוקר ולומד ומנסה ולא מפרסם שום דבר בלי שהעביר אותו במעבדת הניסוי המפותחת שלו. הגישה שלו לחקור חומרי גלם לעומק, להבין את טכנולוגית המזון, אם תרצו ממש את הכימיה של החומרים מדהימה אותי בכל פעם מחדש. ספר הכרובית שלו כבש את השוק הישראלי ובעוז רוחו הוא גם עובד כרגע על הערוץ הבינלאומי. בהצלחה ומזל טוב על היצירה החדשה!

יאמן אתכם במטבח

פתיתים
אחרי גל ממליה מהבלוג פתיתים אני עוקבת כבר כמה שנים, אבל לאחרונה אני ממש חיה את הבלוג שלו. כחלק מההכנות לביקור הראשון שלנו בארץ השמש העולה, קראתי את כל הבלוג/ים של ממליה, ויש המון מה לקרוא. היכולת שלו לתעד בצורה מפורטת כל כך את החוויות שלו מיפן, החיבור האמיתי והטבעי שלו למקום הכל כך שונה הזה מרתקים אותי. אני ממליצה לכל אחד שאוהב אוכל ואסתטיקה לעקוב אחריו ואם אתם טסים ליפן אני לא רק ממליצה, אלא ממש מחייבת אותכם לקרוא את כל הפוסטים שלו על יפן, ויש הרבה כאלה.

שהשם לא יבלבל אתכם, זה לא פתיתים זה יהלומים

טיפול בבישול
הבלוג של רותם ליברזון הוא אחד האהובים עלי. אני נהנית לראות כיצד היא רוקמת את המילים ואת המתכונים שלה בצורה כל כך נעימה וקלילה. מעבר להיותה בשלנית מדהימה (אני עדיין מפנטזת על ארוחה פרסית) היא גם מלאה בכישרון לעיצוב ולצילום ולאנשים. כן, יש כזה דבר כישרון לאנשים ולליברזון יש אותו. בבלוג תוכלו למצוא מתכונים מסוגים שונים, מעדות שונות, מלוחים, מתוקים, כל מה שליברזון מבשלת למשפחתה. אגב, הספר הפרסי שלה מופלא והוא תופס מקום של כבוד על מדף בצימר הפריזאי שלנו.

בישול לגמרי יכול להיות טיפול


TAMARI AND ME
את תמר סלונים - ליבס (המכונה פשוט תמרי) פגשתי במרחבי המרשתת, האהבה שלנו למילים חיברה ביננו ומאז אנחנו מחוברות. הבלוג של תמרי לא קשור לאוכל אבל הוא קשור לביטוי עצמי, לאהבה לצילום, לכתיבה ולעיצוב, דברים שאני כל כך אוהבת ומתחברת אליהם בעצמי. בבלוג מפרסמת תמרי רשימות על מילים, על זכרונות טובים יותר וטובים פחות, נושאים כלליים ונושאים אישיים מאוד ועוד. בנוסף עוסקת תמרי בנושא לוחות חזון והשראה ואף מקיימת סדנאות בנושא המרתק הזה שצובר תאוצה בעולם כולו.

מילים, צילום, עיצוב
הבלוגריסטית
ואם יש לכם חלום לכתוב, אפילו קטן קטן, כזה שאתם לא נותנים לו לצוף ומדחיקים אותו באלגנטיות, זה הבלוג בשבילכם. אני מכירה עשרות אנשים שחלמו כמוכם לכתוב, חששו להביע את עצמם והיו בטוחים שאין להם מקום בתוך ים הבלוגים שמציף את העולם. חלקם ויתרו על החלום, חלקם עדיין חולמים אותו וחלקם לחצו על ה"אנטר". אז אם יש לכם חלום, זה הבלוג שידליק לכם פנס קטן לדרך המרתקת הזו. יונית צוק היא הבלוגריסטית, בעלת ידע עצום בעולם הבלוגים, מעבירה קורסים וסדנאות בתחום ומלווה בלוגרים בשלבים שונים של הקמת וכתיבת הבלוג. זכרו, חלומות מתגשמים  - אם חולמים ואם מקדמים אותם.

לחלום ולהגשים, אף פעם לא מאוחר


יש עוד כל כך הרבה בלוגים שאני אוהבת
שלכם
שרון

4 תגובות:

  1. שרוני אהובה,
    "אם ניחנתם בניצוץ של גאוניות, בואו לחיות שנה אחת בפריז. עד מהרה תהיו כל מה שתוכלו להיות, או שלעולם לא תהיו ולא כלום" ז'אן-ז'אק רוסו.
    את בטוח מכירה את המשפט המקסים הזה, אצלי הוא כתוב במחברת מיוחדת של פריס אהובתי כבר המון שנים. יש בו תמצית שמדברת על אומץ ותעוזה וכמה החלפת תפאורה בחיים יכולה לשנות לנו חיים שלמים. זה תמיד אנחנו ורק אנחנו ומה שאנחנו מביאים למקום זה או אחר באישיות שלנו וביכולות שלנו.
    נזכרתי בו בחיוך כי יש בו את כל מה שאני רוצה לומר לך.
    אני בלוגרית כמעט ארבע שנים והבלוג שלך שאני כל כך אוהבת הוא מבין הבלוגים הראשונים שהתחלתי לעקוב אחריהם. מעבר לבלוג שלך ומה שנכתב בו בכזו אהבה לדבר, הבלוג שלך מתעד את כל המסע האישי שלך. את כל "האנטרים" שלחצת בכזה אומץ ובאמונה גדולה במי ובמה שאת.
    ואולי זה מה שקנה אותי יותר מכל כשנחשפתי אלייך לראשונה.
    מבין המילים והמתוקים והקינוחים והאסטתיקה והמתכונים... החיים שלך צצו ועלו. הזכרונות, הילדות, סבא וסבתא שלך, חיפה, פריס שלך, גלי, הגילויים שלך על עצמך ופריס אחת נפלאה שחיבקה אותך ואת אותה.
    שמחה שהכרתי אותך, כאן ובחיים האמיתיים, את השראה גדולה עבורי את יודעת... והרבה מעבר.
    שמחה ומתרגשת להיות כאן ברשימה ההמכובדת הזו תודה מעומק ליבי!
    בסופו של יום התוכן הוא כנראה המלך...המילים שנוגעות. דרך אוכל, מתוק או מלוח, דרך חיים, דרך זכרונות, דרך עצמנו..
    חיבוק ענק שרוני!!

    השבמחק
    תשובות
    1. וואוו, מרגשת את, כרגיל במילים שלך הצלחת להעביר הרבה כל כך. לפעמים, אולי תמיד, יש משמעות לעיתוי בו נכתבים הדברים. איזה כיף לקרוא את המילים שלך ולהזכר לרגע בדרך שעברתי, ההתבוננות מהצד דרך עיניים של אחרים מחברת אותי אל העשייה שלי. תודה, אוהבת :-)

      מחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *