שנת 2018, שנה של פסגות מתוקות

31.12.18 , , 2 תגובות

עוד פסגה מתוקה, סדנת אמן עם פייר ארמה (צילום: שרון היינריך)
בכל שנה בשבוע האחרון של חודש דצמבר אני כותבת את פוסט סיכום השנה שלי. השנה חשבתי לעצמי שאולי מיותר לסכם כל שנה, הרי החיים הם רצף של ימים, של חודשים, של שנים, אין בעצם משמעות לסכם שנה שמסתיימת אם ביום שאחריה אני מתעוררת לאותה המציאות. ובכל זאת, הפוסט הזה הוא אחד האהובים עלי בכל שנה, יש משהו מרגש בהתבוננות על השביל בו הלכנו בשנה החולפת, משום שבדרך כלל, כאשר צועדים בשביל קשה לראות את המתווה שלו מלמעלה. אז לפני סיכום הפוסטים הנצפים ביותר בבלוג בשנת 2018, הנה עוד כמה דברים מרגשים שקרו השנה והפכו אותה לייחודית ומרגשת.

פרויקט עם סיליקומארט (צילום: שרון היינריך)
ביולי 2018 הרגשתי שאני מגשימה עוד חלום בתוך החלום הגדול שלי אותו אני חיה יומיום. ביום של חצי גמר המונדיאל, יום היסטורי עבור הצרפתים שהפך להיסטוריה של ממש עם זכייתם בגמר המונדיאל כמה ימים לאחר מכן, קיימנו בדירה קסומה מתחת לגבעת מונמרטר יום של כוכבים. לא היה מדובר בכוכבי כדורגל, אלא כוכבי פטיסרי, כאלה שכל חובב או מקצוען בתחום הפטיסרי מפנטז לפגוש, לגעת, להרגיש בנוכחותו. ביחד עם הבנות מ"פו דה פטיסרי" ארגנו יום אינטימי של סדנאות אמן ומפגשים מיוחדים עם שף פטיסיירים ובכלל זה קארל מרלטי שפתח את היום והכין ביחד עם הנוכחים את קינוח הדגל שלו ה"לילי ואלי". אחרי סדנת אמן שלי בתחום צילום לרשתות החברתיות וארוחת צהריים בדירה, נסענו למלון היוקרה "ריץ", שם קיבל את פנינו פרנסוואה פרה, השף פטיסייר של המלון. המשתתפים בסדנא קיבלו אירוח כיד המלך, שעת תה קום-איל-פו ובכלל זה כל קולקציית הקינוחים והעוגות של פרה, המוגשים בשעת התה של המלון ובסלון פרוסט המפורסם.

אחד המתכונים שיצרתי לתבנית החדשה של סיליקומארט (צילום: שרון היינריך)
אחרי ביקור במעבדת הקינוחים של פרה והצצה אל מאחורי הקלעים של המלון המרשים הזה, כשאנחנו מדושנים מקינוחים ומעונג חזרנו אל הדירה. או אז הגיע שיאו של היום, לפחות מבחינתי. לפני כמה שנים כשראיינתי בפעם הראשונה את פייר ארמה כמעט שלא הצלחתי להוציא מילה מהפה, אני שעומדת מול אנשים רבים, מסבירה בלהט, מרצה, נהנית מקהל, כמעט שלא הצלחתי להוציא מילה מהפה. אני זוכרת את עצמי יושבת על הספה בסטודיו היצירה של ארמה, בכורסא אחרת יושב המאסטרו ועונה תשובות קצרות של כן ולא. מאז זרמו הרבה מקרונים בסיין וארמה ואני קשרנו קשר מיוחד, שאחד משיאיו הוא היום הזה ביולי בו הוא נכנס לדירה הקסומה. היה זה מבחינתי השיא של היום המיוחד הזה, ארמה וכמה אנשים נרגשים מאוד יושבים בסלון הדירה, משוחחים בצורה בלתי אמצעית וביחד עוברים למטבח ויוצרים את אחד הקינוחים המרשימים של השף פטיסייר הטוב ביותר בעולם. קשה לתאר את התחושה, את החיוך הפנימי שהציף אותי כשהתבוננתי מהצד עליו, על האנשים שזכו לגעת בו, על הדרך שעברנו כל כאחד בנפרד וגם ביחד. עוד חלום התגשם לו.

פרנסוואה פרה מקבל את המשתתפים בסדנא עם קולקציית הקינוחים שלו (צילום: שרון היינריך)
ממש חודש לאחר מכן הגיעה עוד פסגה מתוקה. חברת סיליקומארט האיטלקית הזמינה אותי להיות פרזנטורית של תבנית סיליקון חדשה. כמובן שהתחושה מדהימה, לעמוד בשורה אחת עם בכירי השף פטיסיירים העובדים עם החברה הזו, אבל יותר מזה להיות חלק מיצירה של מוצר חדש בתחום שאני כל כך אוהבת. השקת התבנית לוותה בקמפיין שיווקי מקסים שלטובת הפקתו הוזמנו לאזור ונציה, לבקר במשרדי החברה ובמפעל עצמו. במהלך הביקור שלנו הגיע למפעל צוות צילום שערך עמי יום צילומים של הפקת מתכונים עם התבנית החדשה, בהמשך נערכו הצילומים לקליפים מושקעים שהיו חלק מהקמפיין. גם זה חלום שלא ידעתי אפילו שחלמתי.

ארמה ומעריצה נרגשת ביום של כוכבים (צילום: שרון היינריך)
מי שעוקב אחרי יודע ששוקולד הוא אהבה גדולה אצלנו בבית. בסלון השוקולד האחרון שהתקיים באוקטובר-נובמבר התקיים גמר תחרות מאסטרס השוקולד של קקאו בארי (WCM). חברת בארי שהנה אחת מחברות השוקולד הגדולות בעולם הזמינה אותי לסקר את התחרות החל משלב מחנה האימונים שהתקיים בברלין ובו נפגשו לראשונה מתמודדים מ 20 מדינות שעלו לגמר התחרות ועד לשלב הנפת הגביע על ידי המתמודד השוויצרי שקטף את התואר. במסגרת סיקור התחרות ליוויתי מקרוב את המתמודדים, את השופטים שבראשם השף פטיסייר סדריק גרולה וגם זכיתי להיות חלק מצוות העיתונאים ששפטו בתחרות.

תודה שאתם ממשיכים לבקר באינסטגרם שלי
אבל הדבר הכי משמח השנה היה העובדה שאתם הגעתם בהמוניכם לסיורים שלנו בפריז, המשכתם לקרוא את הכתבות שלי והצטרפתם לעמוד האינסטגרם כדי ללוות מקרוב את מעללינו המתוקים בפריז ובכלל. עם כל הפסגות המתוקות שתיארתי לעיל, הקסם הכי גדול קורה בסיורים. במפגשים של גלי ושלי עם אנשים מקסימים המגיעים מהארץ ומכל העולם, מלאים באהבה לאכול, ברצון ללמוד ולטעום, מחייכים. בקריירה הקודמת שלי, כשעבדתי במקום ההוא, הצורך שלי באינטראקציה עם אנשים היה עצום, היום אני מרגישה שיש לי מזה בכמויות וזה כל כך נעים. אז תודה לכם, תודה שאתם עוקבים ומלווים מכל קצוות העולם וגורמים לנו בכל יום לצאת בחיוך מהצימר(ון) הפריזאי שלנו שליד האייפל.

והנה 5 הפוסטים הנקראים ביותר השנה (לחצו על שם הפוסט לכניסה אליו):

מקום חמישי - אוסטרלית מתוקה בפריז LAMINGTONS
אחד המתכונים האהובים עלי לאחרונה, עוגה אוסטרלית נפלאה, קלה להכנה וטעימה כל כך.



מקום רביעי - רחוב שהוא כפר (ולא) בבריטני RUE DE BREETAGNE
אחד הרחובות האהובים עלי בפריז הוא רחוב ברטן, איזה כיף שגם עליכם. מדריך גזור ושמור לפינות קסומות ברחוב ובסביבתו שנחשבת היום לאחד האזורים הכי מדליקים בגדה הימנית.



מקום שלישי - סיור ברחוב מונטורגיי, השוק הסיטונאי הישן של פריז, RUE MONTORGUEIL
כל כך שמחה שעוד רחוב פריזאי נפלא נכנס למצעד הפוסטים הנקראים. לא מדובר בעניין של מה בכך שרחובות פריזאיים גוברים על מתכונים. עוד מדריך גזור ושמור לרחוב קסום בליבה של העיר שהיה פעם צמוד לשוק הסיטונאי של פריז.


מקום שני - ישראלית, גרה בפריז מטיילת ביפן (חלק ראשון וחלק שני)
בשנה האחרונה יפן הייתה ללא ספק אחת ההשפעות הגדולות ביותר על גלי ועלי. אחרי הביקור הראשון שלנו במדינה המיוחדת הזו כתבתי שני פוסטים מקיפים על מתוקים ביפן. מאז, הפוסטים נקראים על ידי רבים הטסים ליפן ומצטיידים בהם כרשימה לטיול. כל כך התאהבנו בה שאנחנו חוזרות אליה בקרוב שוב, מבטיחה לכם גם השנה כתבות יפן מרתקות.


מקום ראשון - עוגת שיפון יפנית עושה עלייה לפריז CHOCOLATE CHIFFON CAKE
אז הבנתם שיפן נוכחת מאוד השנה בצימר(ון) הפריזאי שלנו. אחרי שחזרנו ממנה החלטתי לנסות לאפות את אחת העוגות המפורסמות ביותר ביפן, עוגת השיפון. אין בה קמח שיפון והיא לא "בריאותית", זה השם שלה ואין לו קשר לרכיבים שבה. מדובר בעוגה קלילה ואוורירית, ממש כמו ענן בפה, שאופים אותה בטעמים שונים ומצפים אותה בציפויים מגוונים. עוגת השוקולד שיפון שלי הייתה הנצפית ביותר השנה ואין מאושרת ממני. היא בעצם מסכמת את השנה שלי - אהבה לממוש שלה הכנתי את העוגה, אהבה לשוקולד ואהבה ליפן. היש משהו סימבולי יותר מזה?


תזכרו שחלומות מתגשמים, אם רק חולמים אותם.

שתהיה 2019 נפלאה
שלכם
שרון

2 comments:

  1. תודה יקרה על הסיכום המרגש שמעורר כמו תמיד את בלוטות הטעם וגורם לי להיכנס למטבח ולהכין משהו טוב. מאחלת לכן עוד שנה נפלאה של הגשמת חלומות.

    השבמחק
  2. כתבה עלמה וגנשטיין

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *