מדוע מלאים בוטיקי הפטיסרי בקינוחים דמויי גזע עץ? BUCHE DE NOEL

גזע העץ של פייר ארמה, שימו לב למסור המצורף
כשבארץ מדברים על בחירות, בצרפת בוחרים בוש דה נואל, בתרגום פשוט גזע העץ של חג המולד. לא מדובר בהחלטה פשוטה, כמה שבועות לפני החג עוברת כל משפחה על קטלוגים רבים של שף פטיסיירים ומחליטה איזו יצירה תככב על שולחן החג שלה. הקינוח המסמל את החג הורכב בצורתו המקורית מעוגת רולדה פשוטה, ממולאת בקרם ומצופה בקרם חמאה עליו חרצו בעזרת מזלג חריצים ששיוו לו מראה של גזע עץ, הדומה למראה גזע העץ אותו הניחו באח בערב חג המולד.

בכל שנה, כמה חודשים לפני חג המולד משיקים בוטיקי המתוקים ומלונות היוקרה את הבושים שלהם. למעשה, יש כמה שבועות במהלך חודש ספטמבר בהם אירוע רודף אירוע וממש כמו שבוע האופנה בפריז, השקה רודפת השקה. אנחנו מוצאות את עצמנו עורכות מטריצות ולוח זמנים מסודר על פי מיקומי ההשקות, החשיבות שלהן והזמן אותו אנחנו רוצות להקדיש לכל השקה. במהלך האירועים המרשימים האלה, הנערכים בדרך כלל במלונות או בלאונג'ים מיוחדים, חושפים השף פטיסיירים את היצירות שלהם לחג המולד, שומעים את דעת הטועמים ומקווים שהקולקציה שלהם תמשוך את תשומת הלב בכתבות הצרכנות ובסופו של דבר בבחירת הלקוחות.

יער של עצים מושלגים, קינוח וניל של אנג'לו מוסא
בשנים האחרונות, עם התפתחות הפטיסרי הצרפתית המודרנית והפיכתה לעוד ערוץ של אופנה בו אפשר למצוא קולקציות, חומרי גלם עדכניים וטרנדים מתחלפים, הפכו הבוש-דה-נואל לאטרקציה של ממש. כל מותג מתוקים מתהדר בקולקציה מרשימה לחג המולד הכוללת בדרך כלל כמה יצירות מרשימות בטעמים שונים ובצורות שונות. לאור הרצון להיות יצירתיים, שונים מאחרים ואטרקטיביים, לעתים זונחים השף פטיסיירים את הצורה המקורית של הבוש ומפליגים עם הדמיון למקומות שביניהם לבין גזע עץ יש קשר קלוש אם בכלל. מרולדת שוקולד פשוטה עם קרם עבה מעליה, הפכו הבושים ליצירות אמנות של ממש, חלקם עדיין בצורה מאורכת כמו של גזע עץ, חלקם בצורות אחרות. בכל יצירה כזו מנסים לשלב השף פטיסיירים מגוון של שכבות, מרקמים וטכניקות של עבודה. מלבד היצירתיות, הגורמים המשמעותיים ביותר בקינוח חג המולד הוא השימוש בחומרי גלם עונתיים וכן התחשבות בכך שמדובר בקינוח המסיים ארוחה גדולה ולכן רצוי שיהיה פחות כבד, משולב לעתים בפירות שמוסיפים חמיצות ורעננות.

קינוח הערמונים של סדריק גרולה
השנה היצירות של השף פטיסיירים היו מרהיבות ומיוחדות, נראה שבכל שנה ישנה קפיצת מדרגה נוספת בתחכום של היצירות, בטכניקות ואפילו באריזות ובמוצרים הנלווים המגיעים עם הקינוח. כך למשל קינוח הדגל של פייר ארמה, שנחשב לשף פטיסייר המוביל בעולם, לחג המולד נראה ממש כמו גזע עץ אמיתי עם שלג עליו ומסור שמצורף לקישוט. המראה מרהיב והטעם עוד יותר, שילוב של ביסקוויט שוקולד, פרלינה אגוזי לוז, גנאש של שוקולד מריר וקרם שאנטיי עם שוקולד מריר.

וניל כחול, פרלינה פקאן וקרמל. קינוח הדגל של יאן קוברור
עוד בוש שאהבתי מאוד הוא זה של יאן קוברור העשוי בצורה מאורכת עם תבליטים של שועל, החיה שאותה קוברור אוהב. בתוכו מילוי של קרם וניל כחול, פרלינה פקאן וקרמל. שילוב הטעמים והמרקמים מעולה והעדינות שלו מתאימה בדיוק לארוחת חג עשירה שבסופה רוצים לנגוס בקינוח קליל. גם במלון פלאזה אתנה בחרו השנה את הוניל כמרכיב המרכזי בקינוח החג. השף פטיסייר של המלון אנג'לו מוסא המעוטר בתואר ה MOF (בעל מלאכת היד הטוב ביותר בתחומו) רקח מעין חלקה של יער, מושלגת, עליה עצי חג מולד מושלגים ומלאים בוניל איכותי. הבחירה של קוברור ושל מוסא בוניל כמוטיב מרכזי לא מובנת מאליה בתקופה שבה מחיר הוניל מאמיר ומגיע למחיר של מעל 1000 יורו לק"ג.

בוש בצורת אצטרובל, יצירת אמנות של ניקולא פאצ'לו ממלון פרינס דה גל
ואיך אפשר בלי ערמונים? אם יש חומר גלם שמאפיין את התקופה הקרה בפריז, הרי אלו הערמונים. אני אוהבת אותם בכל צורה, כשהם קלויים בשווקי חג המולד לצד יין חם, במרק מהביל וכמובן שבקינוחים. אחד הבושים שאהבתי ביותר השנה היה זה של סדריק גרולה, השף פטיסייר של מלון לה מוריס היוקרתי. שילוב מופלא של מרקמים וטעמים עם דגש על טקסטורות שונות של ערמונים, לא סתם הוא נבחר השנה לשף פטיסייר הטוב ביותר בעולם.

חג שמח לכל החוגגים 
שלכם
שרון

7 תגובות:

  1. מרהיב! מסקרן אותי: מה נותן לשלג על הבוש של פייר ארמה את המרקם הכמעט קלקרי שלו?

    השבמחק
  2. נירה אפרת25/12/18 11:10

    הנה אנשים רציניים שמבינים מה חשוב בחיים :-) הכי מצא חם בעיני האיצרובל, פראנס דה גאל כמובן :-) אחלה מלון .

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על ההבנה של הדברים החשובים בחיים :-) חג שמח!

      מחק
  3. אנונימי25/12/18 11:16

    נראה יצירתי בטירוף. עד מתי אפשר למצוא בוש דה נואל בפריז? עד תחילת השנה? עד כריסמס בלבד? עד סוף ינואר?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעקרון הבושים נמכרים כשבועיים לפני החג וגם כמה ימים אחריו, בד"כ עד סוף השנה. חג שמח!

      מחק
  4. thankyou for sharing this, this looks amazing and yummy will try this one out soon

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *