עוגת שישיפון עם קפה ושוקולד ליומולדת 50 של ממוש

העוגה של ממוש (צילום: שרון היינריך)
ממש לפני 6 שנים היא הגיעה אלי לסיור, אני נהנית לספר את זה בכל פעם מחדש משום שבכל פעם אני מופתעת מהדברים המעניינים שמזמנים לנו החיים. נפגשנו בכיכר מובר, ליד חנות הגבינות של לורן דובוואה, אם הייתי יודעת שזה הדייט הראשון שלנו לא בטוחה שהייתי בוחרת בחנות גבינות, אבל בפריז גם חנות גבינות היא רומנטיקה במלוא מובן המילה. התפתחה שיחת בנות, ומי שמגיע אלי לסיורים יודע שמתפתחות שיחות, במסגרתה אני סיפרתי שאני מתכננת לחזור לישראל, להכיר את הנסיך המיועד (אז הארי עוד היה פנוי אבל אחרי שאני בחרתי בגלי הוא ויתר ובחר במייגן) וגלי סיפרה לי שכל חייה חלמה על פריז, על הקורדון בלו, על להיות שפית, קונדיטורית, כל מה שקשור לתחום יצירת האוכל.

אתם כבר מכירים את הסיפור, גילינו שנולדנו באותו תאריך לועזי ובאותו תאריך עברי, גלי חזרה לארץ, המשכנו בהתכתבויות, ביקורים, מעבר שלה לפריז, חתונה בפריז, חתונה בישראל, אם היה אפשר גלי הייתה עושה חתונה בכל עיר בה נהיה בעולם (מסתבר שהיא אוהבת חתונות). ספר שיצא, עסק מתפתח, והתפאורה של כל החיים שלנו היא פריז. בכל פעם שאני מספרת את הסיפור שלנו אני חושבת שנטפליקס או הולו כבר היו אמורים לפנות אלינו, כי התסריט של החיים שלנו פשוט מדהים אותי בכל פעם מחדש.

החתיכה החסרה אצל ממוש בבטן (צילום: שרון היינריך)
החיים שלנו די חשופים, אנחנו נפגשות כל יום עם אנשים מדהימים ששומעים את הסיפור שלנו, אנחנו מתראיינות לכתבות, נמצאות ברשתות החברתיות, תוכניות טלוויזיה ועוד. אבל יש גם את החיים הלא מצולמים, אלה שלא מקבלים תגובות או לייקים, אלה שנשארים בצימר(ון) הפריזאי שלנו והם רק שלנו. ושם, גם לנו כמו לכולם, יש ימים כאלה וכאלה. ימים בהם האפור של פריז נראה רומנטי וימים שבהם הוא מסתיר את השמש שבלב. אבל אז החיבור ביננו נכנס לתמונה והצימר(ון) מהווה לנו שמש ואור ופתאום האפור הוא בסדר והשלג מדהים והקור מחמם ופקידי הדואר הצרפתיים לא כאלה נוראיים. כי אנחנו ביחד, והתפאורה של החיים היא פריז.

מאז הפגישה ההיא לפני 6 שנים אנחנו חוגגות יום הולדת ביחד ואין כמו להכין לממוש את עוגת יום ההולדת שלה. מכיוון שמאז שחזרנו מיפן גלי רק חולמת על הפעם הבאה, הרי שהעוגות בבית הפכו לפרנקו-יפניות, כלומר חומרי גלם צרפתיים המשולבים בעוגות המזוהות מאוד עם יפן, למשל עוגת השיפון (אין בה קמח שיפון, זה רק השם שלה). השנה, לכבוד יום הולדת 50, רקחתי עוגה המשלבת 3 אהבות של אהובתי - יפן, קפה ועוגת השיש שגורמת לה להרגיש תמיד בבית. עוגת שיש-שיפון עם קפה וגנאש שוקולד קפה, כדי להפוך אותה לחגיגית יותר הוספתי גם טראפלס שוקולד קפה (אתם יכולים לוותר עליהם אם אתם מעוניינים בעוגה מהירה יותר). אה וכן, אנחנו טסות שוב ליפן בקרוב, אז צפו להמלצות נוספות ועד אז הנה ההמלצות שלנו מהביקור הראשון במדינה המיוחדת הזו.

אהבה זה כל הסיפור (צילום: שרון היינריך)

עוגת שישיפון עם קפה ושוקולד
תבנית מיוחדת לעוגת שיפון (או אנג'ל קייק) בקוטר 22 ס"מ

חומרים:
עגות שיפון שיש קפה:
170 גרם קמח רגיל
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
110 גרם סוכר

5 חלמונים (M)
85 מ"ל שמן רגיל
125 מ"ל מים
כמה טיפות תמצית וניל

10 גרם אבקת קקאו
10 גרם קפה טחון (אנחנו לוקחות מהקפה השכונתי)

6 חלבונים (M)
100 גרם סוכר

גנאש שוקולד קפה:
120 מ"ל שמנת מתוקה
10 גרם קפה טחון
100 גרם שוקולד מריר

טראפלס (אפשרי):
250 גרם שוקולד מריר 70%
180 גרם שמנת מתוקה
10 גרם קפה טחון
40 גרם חמאה
20 גרם רום
קקאו לציפוי

הכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. בניגוד למקובל, לא משמנים ולא מרפדים את תבנית האפייה כדי לעזור לעוגה "לטפס" על הדפנות ולהגיע לגובה הרצוי.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וכמות ראשונה של סוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, שמן, מים ווניל.
4. בקערה שלישית מקצפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה 100 גרם סוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב מאוד.
5. מעבירים את תערובת החלמונים אל קערת החומרים היבשים, טורפים באמצעות מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים ולחלק אחד מוסיפים את אבקת הקקאו והקפה. 
6. מקפלים חצי מכמות החלבונים לתערובת הבהירה וחצי לתערובת עם הקקאו והקפה (מומלץ לקפל כל פעם שליש), עד לקבלת שתי תערובות אחידות, אחת בהירה ואחת חומה.
7. יוצקים את שתי התערוכות לסירוגין לתבנית, מערבבים קלות עם מזלג או סכין ליצירת דוגמת שיש ואופים כ 50 דקות או עד שהעוגה יציבה לגמרי למגע.
8. מוציאים את העוגה מהתנור. אם עשיתם שימוש בתבנית שיפון (תבנית עם חור במרכז ורגליות, או תבנית עם חור במרכז כשהחרוט שיוצר את החור גבוה יותר מדפנות התבנית, כך שאפשר להשעין את התבנית הפוכה עליו), הופכים את התבנית כך שפני העוגה כלפי מטה ומצננים. כך העוגה לא תצנח פנימה, אלא תשמור על הגובה המרהיב שלה.
9. מחלצים את העוגה מהתבנית, מכיוון שהתבנית לא שומנה הרי שיש לעבור עם סכין בין העוגה לדפנות ולשחרר אותה בעדינות. מניחים את העוגה על מגש מתאים כשפני העוגה כלפי מטה.
10. מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים בעדינות לקבלת גנאש חלק. יוצקים על העוגה.
11. להכנת הטראפלס (מומלץ להכין יום לפני ולשמור בקירור): מביאים שמנת מתוקה וקפה לסף רתיחה. שופכים את השמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים בעדינות עד להמסת כל השוקולד וקבלת גנאש מבריק. מוסיפים חמאה ורום, מערבבים בעדינות עד לקבלת גנאש חלק. 
12. יוצקים את הגנאש על תבנית קטנה מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מוציאים וחותכים באמצעות סכין לריבועים קטנים. מגלגלים כל ריבוע לכדור, מצפים באבקת קקאו.
13. מסדרים את הטראפלס על העוגה.


החיוך הזה שווה הכל, מזל טוב ממוש (צילום: שרון היינריך)


מזל טוב ממשולי,
אוהבת אותך כמו כל השוקולד בעולם, כפול כל הקפה בעולם, כפול כל היפנים בעולם עצרת.
שרון

2 comments:

  1. אתן מקסימות והסיפור שלכן מרגש
    עושה חשק לעלות על מטוס לפריז

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *