אודות

17.7.17 9 תגובות



שמי שרון היינריך, בת 40, קונדיטורית, מתגוררת בפריז כ 7 שנים, וחוקרת בה את תחום הפטיסרי והשוקולטרי. כשהייתי תלמידת תיכון בבית הספר "אליאנס" בחיפה, חייבו אותי ללמוד את השפה הצרפתית. כבר מהשיעור הראשון התאהבתי בשפה, ובהמשך גם בתרבות. מהר מאוד היה ברור שצרפת ואני זה סיפור אהבה, במיוחד פריז. בהמשך הפכה גם האפייה לחלק מחיי, ובכל מקום עבודה הייתי מפנקת את העמיתים בעוגות ובקינוחים מעשה ידיי. עם השנים אף הפכתי את הקונדיטוריה למקצוע. עשיתי קורס מקצועי בבית הספר "אסטלה, כיתת אומן לקונדיטוריה", השתלמתי במגוון סדנאות בארץ ובקורדון בלו בפריז ועבדתי בתחום מספר שנים, ובכלל זה בקונדיטוריה "שמו" עם חברי, השף-קונדיטור מיקי שמו, שאיתו סגרתי מעגל כשצירף מתכונים של קונדיטוריה צרפתית לספר שלי, "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים" שיצא לאור בשנת 2014.

אך טבעי היה שהשילוב הזה של אהבת פריז ואהבת המתוקים יהפוך בסופו של דבר לדבר שלם אחד. לפני שנים אחדות, אחרי שני תארים ועבודה של שנים רבות במשרד ראש הממשלה, החלטתי להגשים את חלומי ולעבור לגור בפריז. במקביל, התחלתי בכתיבת הבלוג Paris chez Sharon, המוקדש לפריז, לקונדיטוריה ולמה שביניהן. הבלוג נתן לי הזדמנות לחקור לעומק את עולם הפטיסרי, השוקולטרי והבולנז'רי בפריז, להיפגש עם שף פטיסריים ושוקולטיירים מהטובים בעולם, להשתתף בסדנאות, להיחשף לפינות חמד קולינריות מסוגים שונים ובעיקר להכיר המון המון קוראים נלהבים ואנשים מהתחום בישראל ובעולם.


לא סתם החליט ארגון אונסק"ו להכיר במטבח הצרפתי כנכס תרבות לאנושות. פריז, כבירתה של צרפת, מושכת אליה את טובי השפים, השף פטיסיירים והשוקולטיירים, המבצעים את הוואריאציות העכשוויות שלהם לפטיסרי הצרפתית הקלאסי. זוהי מגדנאות שנבנית על מסורת של מאות שנים, ובה בעת מהווה בסיס לסצינת הפטיסרי העכשווית ביותר. בשנים האחרונות הצטרפו לבתי הפטיסרי הוותיקים בוטיקי עוגות שיקיים ועדכניים. כמו מעצבי אופנה, עובדים הפטיסיירים על קולקציות המותאמות לעונות, לחומרי גלם, או לנושא מסוים. קינוחים מוכרים מקבלים פרשנות חדשה והצורות, הצבעים והטעמים מתעדכנים ללא הפסקה, כשהם מושפעים מטרנדים עולמיים.



עיר האורות גדושה בקונדיטוריות משובחות, במאפיות מצוינות ובשוקולטיירות מהשורה הראשונה. אם תשאלו צרפתים היכן מוכרים את הבאגט הכי טוב, תקבלו מספר תשובות על פי מספר הנשאלים. בשנים האחרונות אני שמחה לחלוק את הידע שהצטבר אצלי עם אחרים, הוצאתי את הספר "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים" שהנו המדריך הראשון בעברית לבוטיקי המתוקים הטובים ביותר בפריז. במקביל, אני מקיימת סיורים מודרכים בין פטיסרי לשוקולטרי, ובין סלון-דה-תה למעדנייה, וכך נחשפת בפני המבקרים תרבות שלמה, שבה שזורים סיפורים מרתקים מההיסטוריה של צרפת בכלל ושל פריז בפרט. לא פעם מספרים לי הקוראים והמטיילים, שההיכרות שערכתי להם עם עולם המתוקים הצרפתי חיברה אותם לפריז ממקום אחרי לגמרי. בבלוג הזה, אני מזמינה אתכם לצאת עמי למסע מתוק בין הפטיסרי והשוקולטרי הטובות ביותר בפריז ובין הסיפורים שעומדים מאחוריהן, מסע שיציג לכם את עיר האורות באור חדש ומרתק.

לפעמים חלומות מתגשמים!
שלכם, שרון

9 תגובות:

  1. אנונימי13/12/14 03:07

    תמשיכי לעורר השראה! את מדהימה! תהני מכל רגע!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :-) כיף לקרוא

      מחק
  2. אנונימי24/1/15 18:44

    את ההשראה שלי. חלומי לגור בצרפת (ואףאחדלאמאמיןשזהיקרה)

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מאמינה :-) כי אני מאמינה שכאשר רוצים משהו הוא מתממש!

      מחק
  3. שרון, רעיון מבריק בדיוק בעיר המתאימה,
    הרגשתי כמו בחלון מתוק!

    השבמחק
  4. גלי ושרון היקרות,
    תודה על הסיור המהנה והמחכים.
    לכל אוהבי תרבות צרפת וקולינריה בפרט, זהו הסיור בשבילכם.
    ל א ל ה ח מ י ץ !

    השבמחק
  5. אהלן שרון
    נהנה לקרוא, לחוש את התשוקה שלך למה שאת עושה ויוצרת.
    ראיתי כמה תכניות איתך בטלוויזיה ונהמתי לראות אותך מתנהלת במטבח.
    אולי כשאהיה בפאריז תובילי אותי בסיור מעניין.. ימים טובים לך ועשייה מבורכת! דורון מישוב קטן בנגב..

    השבמחק
  6. איך יוצרים אתך קשר לגבי סיור קולינרי בפריז?

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *